După Electric Castle, un nou festival are probleme. Neversea va fi reprogramat. Cum se va organiza evenimentul în acest an

După ce organizatorii festivalului Electric Castle au anunţat că evenimentul nu se mai susţine, se pare că acum Neversea întâmpină probleme.

19 mai 2021, 15:44
După Electric Castle, un nou festival are probleme. Neversea va fi reprogramat. Cum se va organiza evenimentul în acest an

După Electric Castle, un nou festival are probleme. Evenimentul va fi reprogramat, dar se va desfăşura anul acesta. Organizatorii spun că nu îşi doresc să facă un compromis şi au nevoie de garanţia autorităţilor că normele vor fi schimbate măcăr începând cu 1 august.

După Electric Castle, un nou festival are probleme. Neversea va fi reprogramat. Cum se va organiza evenimentul în acest an

Cea de-a patra ediție Neversea trebuia să aibă loc în perioada 8-11 iulie, dar, la mai puțin de două luni distanţă, setul de norme publicat nu oferă niciun fel de predictibilitate și claritate privind reluarea activităţilor culturale, spun organizatorii.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre reluarea marilor festivaluri. „Vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”
Festivalul va fi reprogramat pentru o nouă dată, sperând astfel se va putea desfăşura în acest an, după o pauză de mai bine de 12 luni.

„Găsirea unei noi date, reconfirmarea artiștilor, recalibrarea resurselor umane şi a celor logistice, sunt eforturile pe care organizatorii sunt dispuşi să le facă, în speranţa că autoritățile vor regândi normele propuse, în cel mai scurt timp”, arată reprezentanții festivalului Neversea, adăugând că există soluţii de a organiza evenimentul în siguranţă.

„Normele publicate de autorități spun că în luna iulie evenimentele se pot desfășura cu un număr limitat de 2500 de persoane, cu distanțare de 2 mp între participanți. Din acest motiv, organizatorii Neversea spun că nu își doresc o variantă de compromis a festivalului, dar au nevoie de garanția autorităților că normele vor fi schimbate după cum au promis, măcar începând cu 1 august. După pauza de anul trecut, acum ne dorim mai mult ca oricând să ne reîntâlnim în festival! Din acest motiv am luat și decizia de a-l reprograma la o nouă dată în 2021, până la care sperăm că vom avea norme care să ne permită să ne desfășurăm activitatea. Cele de acum ne fac imposibilă munca și desfășurarea activității! Este cea mai bună decizie pe care o puteam lua astfel încât să îi acordăm festivalului o șansă reală în 2021”, adaugă organizatorii.

Citeşte şi: Nicuşor Dan taie banii pentru Catedrala Neamului, festivaluri, statui, autovehicule şi stimulente: „Vrem să stopăm risipa. Am găsit datorii curente de 3 miliarde de lei”