Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre reluarea marilor festivaluri. „Vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că există discuţii pentru ca marile festivaluri din România, precum Untold, Neversea sau Sunwaves, să se poată desfăşura cu participarea persoanelor vaccinate.

05 mai 2021, 16:20
Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre reluarea marilor festivaluri. „Vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”

Premierul Florin Cîţu i-a încurajat pe români să se vaccineze pentru că „cel mai bun stimulent este revenirea la normalitate” .

„O viaţă fără mască, în care putem să circulăm oricând, oriunde. Ăsta este cel mai bun stimulent”, a explicat şeful Executivului.

Cîţu a ţinut să precizeze că autorităţile sunt în discuţii pentru ca marile festivaluri suspendate din cauza pandemiei COVID-19 să se poată desfăşura cu participarea persoanelor vaccinate.

„Vom face campionatul de fotbal în România pentru persoanele vaccinate. Deja există acest lucru.

Am avut discuţia cu organizatorii de evenimente şi au fost de acord. La Cluj m-am întâlnit cu organizatorii celor mai mari evenimente. Toţi au fost de acord că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate. Toată lumea ne-a prezentat acel eveniment pilot din Spania unde au fost persoane vaccinate”, a afirmat premierul.

Citeşte şi: În ce condiții s-ar putea întoarce toți elevii fizic la școală. Premierul Cîțu: ”E important să avem tot personalul din învățământ vaccinat”

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre reluarea marilor festivaluri şi a evenimentelor private doar pentru persoane vaccinate

Întrebat când vor putea fi organizate nunţi şi botezuri fără restricţii, premierul Florin Cîţu a răspuns:

„Când ne vom vaccina. Este iar o propunere pe care am făcut-o în comitetetul interministerial de vineri pentru a a avea evenimente private doar pentru persoane vaccinate.
De la 1 iunie. Avem o ţintă. Până la 1 iunie să le permitem oamenilor să se vaccineze”, a afirmat şeful Executivului.

Citeşte şi: Vești bune pentru angajați! Condiția prin care pot scăpa de masca de protecție la birou