După Eurespal, un alt medicament pentru tuse care se administrează şi copiilor este retras de la vânzare

Publicat: Vineri, 15 Februarie 2019 13:42 // Actualizat: Vineri, 15 Februarie 2019 13:42 // Sursa: romaniatv.net

Dupa ce medicamentul pentru tuse Eurespal a fost retras de pe piaţă, un alt medicament cu substanţa activă fenspiridă va fi retras de la comercializare. Grupul ungar Gedeon Richter a notificat farmaciile din Romania ca retrage de la comercializare medicamentul Epistat, potrivit 360medical.ro.

Reprezentanții mai multor farmacii au declarat joi, pentru 360medical.ro, că au primit notificări de la grupul ungar privind retragerea de la comercializare a Epistat, care este în prezent blocat în depozite.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a anunţat săptămâna trecutp că a avizat iniţierea retragerii de pe piaţă a medicamentelor - Eurespal 80 mg comprimate cu eliberare prelungită şi Eurespal 2 mg/ml sirop.

În România, fenspirida era comercializată cu denumirea comercială Eurespal (Laboratoarele Servier, Franța) și Epistat (Gedeon Richter, Ungaria), fiind indicată pentru "tratamentul tusei şi expectoraţiei apărute în cursul afecţiunilor bronhopulmonare la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 2 ani", arată prospectul medicamentului publicat de ANMDM.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Epistat Eurespal Eurespal retras de pe piata Gedeon Richter
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
23 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H