După găina care naște pui vii, USR inventează povești pe dramele tinerilor

Proiectul de lege “Fără păcănele lângă școli”, inițiat de parlamentarii USR, a fost dedicat de către semnatarii lui memoriei lui Alexandru, tânărul de 19 ani din Vâlcea care s-a incendiat în plină stradă.

02 iun. 2023, 12:55
După găina care naște pui vii, USR inventează povești pe dramele tinerilor
După găina care naște pui vii, USR inventează povești pe dramele tinerilor

După găina care naște pui vii, USR inventează povești pe dramele tinerilor. “Această tragedie ne-a izbit mai tare decât toate cele care ne-au motivat să inițiem proiectul de lege Fără păcănele lângă școli. De aceea, împreună cu cei doi colegi co-inițiatori, Filip Havarneanu și Sebastian Cernic, am decis să dedicăm acest proiect de lege în memoria lui Alexandru, acest suflet aflat la început de drum, care a plecat prea repede și cu prea multă suferință dintre noi”, declara deputata USR Diana Stoica, promovând astfel, în Parlamentul României, un fake news care asocia gestul tânărului de dependența de jocuri de noroc.

Citește și „Câți copii trebuie să moară pentru ca USR să facă ceva?”. Înregistrarea halucinantă din şedinţa de la Sectorul 3 VIDEO

După găina care naște pui vii, USR inventează povești pe dramele tinerilor

Fără confirmări oficiale, fără dovezi, parlamentarii USR au validat ca fiind adevărată, fără vreo minimă verificare, o dezinformare rostogolită în spațiul public, în special pe rețelele de socializare, potrivit căreia Alexandru ar fi pierdut 3.000 de lei la jocurile de noroc, fapt ce ar fi determinat gestul său șocant.

La scurt timp, mama tânărului a făcut o serie de declarații în presă, la fel și sora acestuia, spunând că tânărul nu a mers la jocuri și că nu ar fi avut cum să se întâmple asta.

Declarațiile familiei au fost preluate în presă, la fel ca și speculațiile privind jocurile de noroc, însă, parlamentarii USR au ales să nu creadă familia, ci să creadă informațiile lansate fără să fie precizată vreo sursă clară.

Prin urmare, pentru a-și promova propria imagine și pentru a da credibilitatea proiectului lor legislativ, parlamentarii USR s-au folosit de una dintre cele mai masive dezinformări din perioada post-pandemică.

A trecut deja o săptămână de când circulă informațiile venite din partea anchetatorilor care au lucrat la caz și care au infirmat ipoteza că Alex ar fi jucat la jocuri de noroc, ba mai mult, este precizat faptul că tânărul ar fi fost în evidența specialiștilor ca având probleme psihice. Între timp, au apărut și articole în presă în care sunt trase o serie de semnale de alarme cu privire la dezinformarea făcută în acest caz și cu privire la modul în care politicienii s-au folosit de imaginea tânărului din Vâlcea.

Cu toate acestea, parlamentarii USR continuă să dedice un proiect unei drame învăluite în dezinformare, continuă să promoveze minciuna, fake news-ul, și să se folosească de imaginea lui Alex, una inventată, nu reală. Și la această oră, postările despre Alex și jocurile de noroc se regăsesc pe paginile lor de Facebook. Fără nicio dezmințire!

Liderul USR, Cătălin Drulă, nu a cerut scuze familiei tânărului de 19 ani în numele colegilor săi care au ales să își promoveze un proiect legislativ prin minciună, manipulare și dezinformare. Pentru câțiva dintre parlamentarii României, Alex este în continuare un tânăr care a pierdut 3.000 de lei la păcănele, deși el nu a jucat niciodată.

Citește și ANALIZĂ Fake news-urile și atacurile mediatice lansate de USR în spațiul public, demontate. Partidul propagandist încearcă să crească în sondaje printr-un plan de destabilizare a Guvernului