După Iohannis, troienele. Ce s-a întâmplat cu Sibiul după ninsori

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a criticat felul în care șefii instituțiilor publice din oraș au înțeles să treacă peste ninsorile de săptămâna trecută.

13 ian. 2015, 11:54
După Iohannis, troienele. Ce s-a întâmplat cu Sibiul după ninsori

„Înainte de comandament m-am plimbat prin Sibiu să văd care este situația, ca să nu fiu dezinformată. Vreau să vă spun că în fața instituțiilor publie, care au aceleași obligații ca și cetățenii, nimeni nu s-a gândit să curețe. Cu niște mici excepții. Și sunt aceste instituții publice, și aici mă refer la conducerile lor, ne trimit tot mereu câte un bilețel, o hârtiuță, pe care scrie cam ce ar trebui noi să facem. Ne spun cu lux de amănunte ce ar trebui să facem, deși noi știm foarte bine ce trebuie să facem. Și atunci ei își zic că dacă am trimis primăriei ce să facă, pot sta liniștiți la televizor, că nu-i mai interesează. Și aceste instituții ar fi trebuit să curețe zăpada. Cum noi primăria am curățat și era duminică, tot așa ar fi trebuit să curețe și ei”, a declarat Astrid Fodor, în cadrul emisiunii Raluca și Răzvan, transmisă de postul local de televiziune Eveniment TV.

Fodor spune că după mai multe somații au fost acordate peste 20 de amenzi. „După «n» somații când nu au fost nicio reacție, s-au aplicat amenzi. Săptămâna trecută cred că vreo 27 de amenzi s-au aplicat. Majoritatea sunt asociații de proprietari sau locatari”, a spus primarul Sibiului.
O altă problemă legată de ninsorile de săptămâna trecută a fost generată de proasta informare realizată de centrele meteorologice. „Ninsorile au venit în niște condiții, în acele zile când a fost liber și pe fondul unei avertizări meteo care a fost total pe lângă. În data de 3 am primit avertizarea meteo pe telefonul mobil și scria ninsori slabe pe patru și cinci. Dacă în patru ianuarie au fost ninsori slabe… Noroc că noi ne-am uitat pe cer și am văzut ce ne așteaptă. Tot după metoda veche, te uiți după nori și-ți dai seama cum va fi vremea”, a mai spus Astrid Fodor, potrivit turnulsfatului.ro.

Primarul Sibiului le transmite sibienilor care s-au declarat nemulțumiți de felul în care s-a realizat deszăpezirea că trebuie avut în vedere că sunt 2000 de hectare de curățat. „În data de patru, la ora 18, am convocat un comandament la noi la primărie pentru a se lucra toată noaptea, să curățăm orașul. Pe toate aceste străzi sunt cam 2000 de hectare și nu le poți curăța pe toate odată, dar s-a lucrat zi și noapte”, a mai spus Astrid Fodor.