După „Matei Balş”, şi „Victor Babeş” este ocupat la capacitate maximă. Medic din spital: Terapia intensivă e colmatată, spitalul e PLIN

Dr. Simin Aysel Florescu, medic primar boli infecţioase la Spitalul Victor Babeş, a anunţat, printr-o postare pe facebook, că spitalul în care activează este ocupat la capacitate maximă. 

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 19:23
După „Matei Balş”, şi „Victor Babeş” este ocupat la capacitate maximă. Medic din spital: Terapia intensivă e colmatată, spitalul e PLIN

Medicul spune că noile cazuri care au fost internate zilele acestea sunt consecinţa relaxării. 

Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boală asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Și e din ce în ce mai multă……Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș ” din București e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP caută locuri în spital„, spune medicul.

Dr. Florescu spune că nici la începutul epidemiei nu a existat acest flux de pacienţi care există acum.

Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condițiile astea, deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii și asistentele în acțiune maximă. E PLIN. Nici la început nu a fost așa……. pe scurt azi: 2200 externați, 1700 confirmați. Boală există și poate fi atât de gravă cum nu va închipuiți„, adaugă medicul Florescu.

Citeşte şi Institutul „Matei Balş” nu mai are locuri pentru pacienţii cu coronavirus. Toate cele 640 de locuri au fost ocupate

Un cadru medical care a comentat la postarea medicului Florescu se declară intrigat de faptul că lumea crede în continuare că este vorba despre manipulare şi că medicii primesc bani ca să declare multe cazuri de coronavirus.

Chirica Cristina: „Si multi cred ca este manipulare , ca primim bani sa declarăm cazuri multe de COVID. Din eroi ,acum 3 luni, am devenit gardieni . Sa ne ajute orice divinitate sa iesim teferi, la cap ma refer in mod special, din această perioadă.”