După o prelegere la un constructor de avioane, patriarhul Kirill s-a ales cu un avion personal de luptă

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a primit în dar un avion de luptă Su-35, după ce a susţinut o prelegere pe tema 'Rusia nu poate fi un vasal' la uzina constructoare de avioane Gagarin din Komsomolsk pe Amur, parte a holdingului Suhoi, relatează agenţia de presă RIA Novosti.

17 sept. 2014, 12:26
După o prelegere la un constructor de avioane, patriarhul Kirill s-a ales cu un avion personal de luptă

Rusia nu poate fi vasala altor ţări, iar pentru a-şi păstra suveranitatea şi identitatea trebuie să-şi dezvolte propriile tehnologii de apărare, dar fără să uite de spiritualitate, a declarat Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, în cadrul prelegerii susţinute marţi la uzina care produce avioane de luptă şi alte echipamente pentru complexul militar-industrial rus.

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a primit în dar un avion de luptă Su-35.

‘Rusia nu poate fi un vasal, pentru că Rusia este nu doar o ţară, ci o civilizaţie întreagă, o istorie milenară, un aliaj din mai multe culturi. Este o putere uriaşă, din punct de vedere spiritual şi istoric, al tradiţiei istorice’, a afirmat şeful bisericii ruse, adăugând că ruşii trebuie să dispună de mijloace adecvate pentru a-şi putea apăra patria în caz de nevoie.

Producţia Suhoi este una din cele mai bune din lume, toată lumea ştie acest lucru, ‘şi prietenii noştri, şi partenerii noştri’, a lăudat patriahul rus celebrul constructor de avioane militare.

‘Puţini oameni din lume pot spune cuvintele pe care le-am spus eu acum. Pentru că cei care se văd ca naţiuni suverane, sunt de fapt ţări vasale ale unor puteri mai mari’, a afirmat liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, în plină criză a relaţiilor între Rusia şi Occident, ca urmare a situaţiei din Ucraina.