După Pele, o altă legendă a fotbalului brazilian a murit. Suferea de cancer

Roberto Dinamite, fost internaţional brazilian şi legendă a clubului Vasco da Gama, a decedat duminică, în urma unui cancer intestinal.

08 ian. 2023, 19:40
După Pele, o altă legendă a fotbalului brazilian a murit. Suferea de cancer

Roberto Dinamite, fost internaţional brazilian şi legendă a clubului Vasco da Gama, a decedat duminică, în urma unui cancer intestinal. Începutul anului 2023 pare blestemat pentru fotbal, asta după ce au murit Pele și Gianluca Vialli.

VIDEO: Pele, condus pe ultimul drum. Legendarul fotbalist a fost înmormântat marţi- UPDATE

Carlos Roberto de Oliveira, supranumit Roberto Dinamite, a jucat aproape întreaga sa carieră numai la Vasco da Gama, pentru care a înscris 698 de goluri în perioada 1971-1993. El a mai evoluat un sezon în Spania, la FC Barcelona, şi a fost împrumutat pe final de carieră la Portuguesa Sao Paulo şi la Campo Grande.


Roberto Dinamite (68 de ani) a evoluat în 38 de partide pentru Brazilia, înscriind 20 de goluri şi a participat la turneele finale ale Cupei Mondiale din 1978 şi 1982.

Fostul mare fotbalist italian Gianluca Vialli a murit la 58 de ani
Între anii 2008 şi 2014 a fost preşedinte al clubului Vasco da Gama, iar între anii 1994 şi 2014 a fost deputat în Adunarea statului Rio de Janeiro.

Mesajul soţiei lui Gianluca Vialli, la două zile după moartea fostului mare internaţional italian

„Luca a fost un sportiv foarte talentat şi respectat de toată lumea, dar a fost şi cel mai iubitor soţ şi tată din lume. Suntem devastaţi. Vă mulţumesc pentru toată dragostea şi sprijinul vostru sincer”, a scris Cathryn White-Cooper.

„Nu este momentul potrivit pentru declaraţii”, a adăugat Libby, sora geamănă a lui Cathryn, pentru Gazzetta dello Sport: „este o zi tristă. Fiul meu locuieşte în Italia şi mi-a spus că există un val de emoţii după moartea lui Gianluca. A fost o persoană minunată, nu doar un sportiv de excepţie, ci mai ales un om cu o poveste de spus: prin curajul şi cuvintele sale, a transmis un mesaj important tuturor celor care luptă împotriva cancerului”.

Gianluca Vialli s-a stins din viaţă pe 6 ianuarie 2023. Cathryn White-Cooper s-a căsătorit cu Luca în mare secret pe 26 august 2003, dând vestea nunţii doar printr-un comunicat către agenţia ANSA.

S-au căsătorit în castelul magic Ashby din Northampton, dar au făcut-o doar cu familia şi câţiva prieteni apropiaţi. Confidenţialitatea i-a unit. Nu se lăudau cu dragostea lor, erau fericiţi şi nu au avut niciodată nevoie sau nu au vrut să o afişeze în public. Cathryn l-a ţinut de mână până la ultima suflare în clinica londoneză.

Campionul din Cremona o cunoscuse pe Cathryn, fotomodel la Londra, pe vremea când acesta era fotbalist la Chelsea. Aceasta, de origine sud-africană, era un designer de interior stabilit în Anglia. Gianluca s-a îndrăgostit imediat de Cathryn, dar i-a luat mai mult de patru luni să o cucerească, a spus el. A urmat povestea lor de iubire şi naşterea micuţelor Sofia şi Olivia.