VIDEO: Pele, condus pe ultimul drum. Legendarul fotbalist a fost înmormântat marţi- UPDATE

Pelé va fi condus pe ultimul drum în cursul zilei de marți. Sicriul cu trupul neînsuflețit al legendarului fotbalist va fi depus la Necropola Memorială Eucumenică, din cartierul Marapé, aproape de Vila Belmiro.

03 ian. 2023, 15:49
VIDEO: Pele, condus pe ultimul drum. Legendarul fotbalist a fost înmormântat marţi- UPDATE

După un priveghi de 24 de ore pe stadionul Vila Belmiro, unde peste 230.000 de persoane i-au adus un ultim omagiu, între acestea fiind şi preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, dar şi şeful FIFA, Gianni Infantino, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a început o procesiune pe străzile din Santos.

Sicriul, purtat de militari, a fost dus cu o maşină de pompieri, mii de persoane aflându-se pe traseu.

Cortegiul funerar a trecut şi prin casa mamei lui Pele, Celeste, care are 100 de ani şi care nu ştie că fiul ei a murit, familia alegând să nu-i spună, deoarece starea ei de sănătate este fragilă.

La balconul casei s-a aflat sora lui Pele, Maria Lucia, în vârstă de 78 de ani, care a mulţumit fanilor pentru gândurile bune.

Oraşul Santos a fost „paralizat” marţi, magazinele fiind închise, deoarece toată lumea era pe străzi în aşteptarea trecerii cortegiului funerar.

Oamenii au scandat numele lui Pele şi au aplaudat la trecerea cortegiului.

Pele a încetat din viaţă pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, într-un spital din Sao Paulo, unde era internat de o lună. Moartea fotbalistului de geniu a întristat lumea fotbalului şi a generat un val uriaş de condoleanţe. Autorităţile braziliene au decretat trei zile de doliu naţional în memoria singurului fotbalist cu a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970).

Peste 230.000 de persoane şi-au luat rămas bun de la legendarul Pele la stadionul Vila Belrmiro din Santos. Printre ei şi preşedintele Braziliei. Luiz Inacio Lula da Silva i-a adus un ultim omagiu legendarului Pele, păstrând un moment de reculegere în faţa fostului idol al fotbalului brazilian, pe stadionul echipei Santos.

Citeşte şi: Ce conţine misterioasa cutie neagră lăsată de Pele să fie deschisă după moartea sa

La ora 15, porţile stadionului Vila Belmiro s-au închis. Apoi, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a părăsit stadionul pentru o procesiune de-a lungul Canalului 2, trecând prin faţa casei în care locuieşte mama fostului jucător, Celeste Arantes, care a împlinit 100 de ani în timpul Cupei Mondiale din Qatar, înaintea ceremoniei funerare la care vor lua parte doar membrii familiei lui Pele.

Pelé va fi înmormântat la Memorialul Ecumenic Necrópole, din cartierul Marapé, aproape de Vila Belmiro.

Citeşte şi: A murit Pele! Ultimul mesaj al triplului campion mondial şi ce a transmis fiica după deces VIDEO

Pele, care a înscris în cariera sa 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri disputate, a evoluat între 1956 şi 1977 la Santos FC, încheindu-şi cariera în Statele Unite, la New York Cosmos (1975-1977). El a îmbrăcat de 92 de ori tricoul selecţionatei Braziliei, pentru care a marcat 77 de goluri.

 

Peste 700 de copii născuţi anul trecut în Peru se numesc Pele

Conform listei publicate de Registrul Civil Naţional Peruan la sfârşitul anului, 738 de bebeluşi au fost înregistraţi sub numele de Pelé, Rey Pelé, Edson Arantes sau Edson Arantes do Nascimento, numele adevărat al triplului campion mondial.

În Peru, însă, numele care se află în fruntea listei este cel al starului fotbalului portughez Ronaldo sau Cristiano Ronaldo (31.583).