După România, şi în Italia şi Spania se vând măşti cu preţuri exorbitante. Poliţia italiană a deschis o anchetă

Poliţia financiară italiană a confiscat documente şi date de la Amazon şi eBay, în cadrul unei anchete cu privire la vânzările la suprapreţ ale măştilor şi ale dezinfectanţilor, în plină epidemie de coronavirus, a anunţat miercuri Uniunea italiană a consumatorilor, citată de News.ro.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 16:34
După România, şi în Italia şi Spania se vând măşti cu preţuri exorbitante. Poliţia italiană a deschis o anchetă

„O veste extraordinară! Este o ruşine naţională să speculezi pe pielea italienilor”, a comentat într-un comunicat preşedintele Uniunii naţionale a consumatorilor UNC, Massimiliano Dona.

„Problema nu este doar preţul astronomic al produselor, ci vânzarea de măşti neconforme, care nu erau folositoare în niciun fel, chiar şi cele care erau folosite de persoane infectate de coronavirus”, a subliniat el.

În faţa epidemiei de coronavirus, italienii s-au grăbit să cumpere măşti şi dezinfectanţi, provocând o penurie în farmacii şi numeroase centre comerciale din Nordul ţării. Escrocii nu au întârziat să facă profit.

Marţi dimineaţă, un internaut propunea un flacon de un litru de soluţie antibacteriană la 300 de euro pe eBay. Pentru un dezinfectant pentru bebeluşi, cerea 240 de euro, precizează sursa citată.