După scandalul cu Note 7, profitul Samsung a scăzut cu 30% faţă de anul trecut

Profitul Samsung pe ultimul an financiar a scăzut cu 30% faţă de anul precedent, arată primele rezultate financiare anunţate de companie după scandalul care a implicat flagship-ul Note.

27 oct. 2016, 06:38
După scandalul cu Note 7, profitul Samsung a scăzut cu 30% faţă de anul trecut

Profitul Samsung pe ultimul an financiar a scăzut cu 30% faţă de anul precedent, când a fost de 4,6 miliarde de dolari, faţă de 6,4 miliarde de dolari anul trecut. Tot 30% scădere de profit s-a înregistrat şi în ultimul trimestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cum era de aşteptat şi cum chiar Samsung notează în comunicatul de presă, scăderile vin ca urmare a scoaterii de pe piaţă a smartphone-ului Galaxy Note 7. Samsung a renunţat definitiv la acesta, după ce într-o primă fază înlocuise modelele defecte.

Pierderile pricinuite de saga Note 7 nu par a fi la fel de mari precum se preconizau. Analiştii vorbeau de până 10 miliarde de dolari pe care Samsung ar putea să le piardă din această cauză. Pe de altă parte, în acest trimestru sunt proiectate doar parte a efectelor negative declanşate de scandal, o altă parte se va putea vedea în rezultatele următorului trimestru.

Pentru trimestrul viitor va fi interesant de văzut cine va avea de câştigat de pe urma pierderilor Samsung. Atât Apple, cu iPhone 7, cât şi Google, cu Pixel, raportează că fac faţă cu greu cererii care le-a depăşit aşteptările, semn că acestea sunt principalele device-uri către care se îndreaptă cel puţin o parte a celor care au renunţat la Note 7.