După TRAGEDIA din Colectiv, clubul Kulturhaus se închide temporar

Clubul Kulturhaus Bukarest a anunţat că îşi suspendă toate activităţile comerciale pentru o perioadă de timp. Reprezentanţii clubului au precizat că prioritatea lor este siguranţa oamenilor şi, în acest sens, vor lucra "cu discernământ şi organizat" pentru creşterea siguranţei persoanelor.

05 nov. 2015, 08:43
După TRAGEDIA din Colectiv, clubul Kulturhaus se închide temporar

Spaţiul nostru are structura de rezistenţă în proporţia cea mai mare executată din beton armat, cu bolţi de cărămizi şi grinzi de fier. Kulturhaus Bukarest are mai multe ieşiri de urgenţă în caz de pericol, semnalizate clar prin luminoblocuri sau semnalizatoare luminate. De asemenea, spaţiul este prevăzut cu stingătoare, hidranţi interiori şi exteriori„, potrivit unui anunţ al reprezentanţilor Kulturhaus Bukarest, publicat pe contul de Facebook al clubului.

Aceştia spun că prioritatea lor este siguranţa oamenilor care calcă pragul clubului Kulturhaus.

În urma evenimentului tragic de la clubul Colectiv în care ne-am pierdut prieteni buni, iar alţii se zbat între viaţă şi moarte, am decis să sistăm orice activitate comercială, iar, în timp ce suntem alături de ei, de prietenii şi de familiile lor, vom lucra cu discernământ şi organizat pentru creşterea siguranţei în club„, mai spun reprezentanţii Kulturhaus.

Aceştia precizează că spaţiul Kulturhaus nu se închide, ci „doar ia o pauză pentru finalizarea expertizelor PSI şi a tuturor lucrărilor de siguranţă ce vor rezulta în urma acesteia”.

„În zilele imediat următoare, vom da drumul unei campanii de înştiinţare a publicului nostru. Măsurile luate de noi pentru cei care vin la evenimentele noastre au ca principal scop prevenirea oricărui risc astfel încât publicul care vine în Kulturhaus să conştientizeze că va fi mereu în siguranţă”, mai afirmă reprezentanţii Kulturhaus.

Şi localul Acuarela din strada Polonă va fi ÎNCHIS, deoarece nu are ieşire de urgenţă. Proprietarii au luat această decizie în contextul tragediei de la Colectiv, motivând decizia prin faptul că scara de acces trebuie reconstruită, ca să nu pună viaţa clienţilor în pericol. Cafeneaua va fi ulterior deschisă într-un imobil adecvat, anunţă reprezentanţii Acuarela.