După un an şi jumătate de cursuri pierdute, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu ameninţă elevii: „Să nu confunde vreodată rolul elevului cu cel al profesorului”

Ministerul Educaţiei a publicat pe site metodologia de colectare a formularelor de feedback al elevilor legat de activitatea profesorilor, un demers iniţiat de acelaşi minister, dar pe ministrul Cîmpeanu pare să-l deranjeze acest act menit să îmbunătăţească procesul educaţional.

04 iun. 2021, 17:36
După un an şi jumătate de cursuri pierdute, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu ameninţă elevii: „Să nu confunde vreodată rolul elevului cu cel al profesorului”

Sorin Cîmpeanu a declarat vineri că fișele cu feedback-ul elevilor referitor la activitatea profesorilor nu înseamnă că aceștia trebuie să își noteze cadrele didactice, ci că sunt doar niște formulare pentru o corectă evaluare a modului în care sunt asimilate informațiile, adăugând că elevii nu vor putea niciodată nota dascălii.

„Avem rugaminte pentru elevi să nu confunde vreodată rolul elevului cu cel al profesorului. În niciun caz să nu se întâmple asta.

Am observat o dorință a unor elevi de a da note profesorilor. Feedback-ul e cu totul altceva, nu o posibilitate ca elevul să dea note profesorului.

Acest document este destinat exclusiv profesorului care strânge aceste feedback-uri”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul a făcut aceste declarații în contextul în care la sfârșitul lunii aprilie a fost publicată metodologia de adunare a formularelor cu feedback-ul asupra activității profesorilor de către elevi.

Documentul a fost făcut public pe site-ul FSE Spiru Haret.

Sorin Cîmpeanu se războieşte cu elevii din pricina unui demers iniţiat chiar de Ministerul Educaţiei

„Feedback-ul reprezintă colectarea de informații despre reacțiile elevilor la procesul de predare-învățare-evaluare și despre relația elev-profesor. Feedback-ul nu reprezintă judecăți de valoare, este specific activității didactice fiind utilizat ca instrument de bază pentru îmbunătățirea actului educațional.

Scopul colectării feedback-ului este creșterea calității procesului educațional și a rezultatelor acestuia, precum și îmbunătățirea relațiilor dintre părțile implicate în acest proces, pentru a asigura un act educațional inclusiv și de calitate, centrat pe elev”, se arată în metodologie.

Feedback-ul „permite aprecierea de către cadrele didactice, a calității procesului de predare-învățare-evaluare din perspectiva elevilor, în scopul calibrării practicilor de la clasă, astfel încât să răspundă optim nevoilor de învățare ale beneficiarilor primari ai educației”, se mai arată în document.

Feedback-ul se acordă la finalul fiecărui semestru, potrivit actului normativ, „dar numai după încheierea situației școlare.”

Citeşte şi: Șeful Inspectoratului Școlar General din București, DEMIS după ce a catalogat incidentul cu elevul care s-a aruncat pe geam drept „o joacă obișnuită”


loading...
Partenerii noștri