Șeful Inspectoratului Școlar General din București, DEMIS după ce a catalogat incidentul cu elevul care s-a aruncat pe geam drept „o joacă obișnuită”

Șeful Inspectoratului Școlar General din București, Ionel Pușcaș, a fost demis de către ministrul Educației, după ce a catalogat drept "o joacă obișnuită" faptul că un elev s-a aruncat de la geamul unei școlii, pentru că era umilit de colegi.

04 iun. 2021, 14:55
Șeful Inspectoratului Școlar General din București, DEMIS după ce a catalogat incidentul cu elevul care s-a aruncat pe geam drept „o joacă obișnuită”

Șeful Inspectoratului Școlar General din București, Ionel Pușcaș, a fost demis de către ministrul Educației, după ce a catalogat drept „o joacă obișnuită” faptul că un elev s-a aruncat de la geamul unei școlii, pentru că era umilit de colegi.

Confirmarea referitoare la demiterea inspectorului general școlar a venit chiar din partea ministrului Sorin Câmpeanu, într-o declarație pentru educatieprivata.ro.

„Când el a vrut să se arunce, colegii îl încurajau să sară, în loc să îl tragă sau ceva. Ziceau că nu ai curaj, SARI, SARI! L-au bătut colegii, îl jigneau, îl umileau”, a afirmat unul dintre dintre copiii care au asistat la scenă.

În replică, inspectorul general școlar, Ionel Pușcaș, a afirmat că incidentul n-ar fi decât o joacă obişnuită. „A avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”, a declarat Ionel Puşcaş, inspector general ISMB.

Elevul s-a aruncat pe geam în pauză, după ce a fost umilit de colegi

Un elev de 12 ani, de la Școala George Bacovia din Bucureşti, sectorul 4, s-a aruncat pe geam, după ce ar fi fost bătut și umilit de mai mulţi colegi.

În recreaţie, elevul a sărit pe geamul clasei de la primul etaj al şcolii, în timp ce unii dintre colegi îl filmau cu telefoanele mobile și alții îl îndemnau să sară şi îl aplaudau.

Băiatul a căzut de la o înălţime de aproximativ cinci metri, iar profesorii au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112. O ambulanță l-a transportat la Spitalul Marie Curie, unde medicii au stabilit că rănile nu sunt grave. Sursa citată nu menționează data incidentului.

„Mi-a spus că este supărat, nu a justificat supărarea lui, am întrebat dacă supărarea lui merita aşa gest, a zis nu. El este o fire mai taciturnă, așa…”, a declarat Dorina Constantin, directoarea şcolii George Bacovia din Bucureşti.

Băiatul a fost apoi transferat la Spitalul Alexandru Obregia pentru consiliere psihologică.

Citește și Un videoclip a stârnit revolta românilor. O fetiţă de nouă ani, lăsată de tatăl său să conducă maşina. Bărbatul a filmat şi a postat totul pe reţelele de socializare!