Durere fără margini în familia preotului patriot, Doru Gheaja. Fiica cea mare a murit subit: ”A fost un om minunat”

Părintele patriot, Doru Gheaja, trece prin momente cumplite, după ce fiica sa cea mare, Dorina Luminita Gheaja, a murit subit. Familia preotului și apropiații femeii sunt împietriți de durere și nu le vine să creadă că aceasta nu mai este în viață.

06 mart. 2023, 12:56
Durere fără margini în familia preotului patriot, Doru Gheaja. Fiica cea mare a murit subit: ”A fost un om minunat”
Durere fără margini în familia preotului patriot, Doru Gheaja

Durere fără margini în familia preotului patriot, Doru Gheaja. Anunțul trecerii la cele veșnice a Dorinei Luminița Gheaja a fost făcut de către colegii săi de la Oficiul pentru Studii Pedologice si Agrochimice Cluj.

Citește și Sara, tânăra care a sensibilizat o ţară întreagă, a murit la 18 ani după o grea suferinţă VIDEO

Durere fără margini în familia preotului patriot, Doru Gheaja

„Brusc și neașteptat, draga noastră colegă și prietenă Dorina Luminita Gheaja a plecat prematur spre vesnicie. Îl rugam pe Dumnezeu sa o primească in locul veșnic luminat al celor buni si drepți.

A fost un om minunat, o colegă deosebită si va rămâne mereu in sufletele noastre.

Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată în anunțul făcut de Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice Cluj de pe Facebook.

Dorina Luminita Gheaja a fost fiica părintelui Doru Gheaja, unul dintre cei mai iubiți preoți ai județului Alba și cel care a scos la lumină cântecele patriotice „Așa-i românul” sau „Tu Ardeal”. Acesta a devenit extrem de cunoscut în România, în anul 2018, atunci când a participat activ la manifestările dedicate centenarului Marii Uniri.

Unul dintre momentele care au rămas în memoria românilor este cel în care preotul a cântat la Sala Palatului mai multe melodii patriotice din repertoriul său alături de Orchestra Reprezentativă a Armatei Române și Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române la spectacolul intitulat ”Uniți sub centenar”.

Părintele Gheaja Doru s-a născut în 19 iulie 1941, localitatea Buzd, judeţul Sibiu, într-o familie de preoți. El a decis să îndeplinească dorința tatălui, aceea de a deveni la rândul său preot și a ales preoţia, dar a rămas apropiat de muzica populară și de folclor.

În urmă cu 30 de ani, părintele a fost descoperit de Adrian Păunescu care l-a cooptat în Cenaclul „Flacăra”. Doru Gheaja este singurul preot din România care a cântat vreodată la acest Cenaclu. Ajutat de poet, părintele Doru Gheaja este cel care a lansat cunoscuta piesă „Aşa-i românul”, culeasă din judeţul Sibiu, de pe Valea Hârtibaciului. Anul acesta, clericul împlineşte 82 de ani, potrivit Basilica.

Citește și Arhidiaconul Mihail Bucă, slujitor în cadrul Patriarhiei Române, trece prin clipe cumplite şi solicită ajutor financiar. Fiica sa, diagnosticată cu leucemie