Durere fără margini la Belgrad. Copiii uciși de adolescentul criminal sunt conduși pe ultimul drum: „Să plângem și să tăcem azi”

Patru dintre copiii uciși în masacrul de la școala „Vladislav Ribnikar” din Belgrad au fost conduși astăzi pe ultimul drum.

06 mai 2023, 16:57
Durere fără margini la Belgrad. Copiii uciși de adolescentul criminal sunt conduși pe ultimul drum: „Să plângem și să tăcem azi”
Copiii uciși la Belgrad sunt conduși pe utimul drum

Astăzi, la Belgrad, lacrimile au curs pe obrajii familiilor îndurerate și nu numai. Patru dintre copiii uciși în masacrul de la școala „Vladislav Ribnikar”, unde un tânăr de doar 14 ani a tras 57 de focuri de armă, au fost înmormântați.

A avut loc și ceremonia de înmormântare a agentului de securitate ucis în urma măcelului de miercuri, 3 mai. Serbia se află în a doua zi de doliu național, după ce tragedia a șocat întreaga țară și a înspăimântat oamenii cărora acum le este frică să mai iasă din casă sau să îi trimită pe copii la școală.

Citește și: Tatăl elevului care și-a masacrat colegii într-o școală din Belgrad, pus sub acuzare de procurori. Bărbatul spune că nu se consideră vinovat

Katarina, una dintre victime, a fost înmormântată la unul dintre cimitirele din Belgrad, potrivit cotidianului Novosti.rs.

„Trimitem din această lume un boboc care încă nu se deschisese. Am o misiune extrem de dificilă. Mi-e foarte greu să găsesc cuvinte care să aline familia. Katarina nu și-a trăit viața pentru ca noi să vorbim despre viața ei. 

Katarina nici măcar nu a terminat liceul ca să putem vorbi despre faptele și valorile ei, doar a pășit în viață, neștiind ce va urma. Ar trebui doar să plângem și să tăcem astăzi. Dar să nu rămânem tăcuți în fața răului, răul este acolo printre noi. Ar trebui să încercăm să împiedicăm împrăștierea răului, să înțelegem unde am greșit. 

Copiii noștri sunt victime. Să nu vă fie rușine de lacrimile de durere pe care le vărsăm pentru această ființă nevinovată. Ar trebui să știm unde este problema în societate. Ar trebui să ne întoarcem la noi înșine și la Dumnezeu, dar noi ne-am pierdut orice busolă. Trăim vremuri întunecate.

Ne rugăm pentru Katarina, pentru familia ei, mă rog la Dumnezeu să reziste, nu numai pentru ei, ci pentru toți părinții care au trăit această tragedie”, a spus preotul, printre lacrimi.

Familia și prietenii s-au adunat astăzi pentru a-i aduce Katarinei un ultim omagiu. Pe sicriul fetei a fost depusă și o coroană funerară din partea Guvernului Serbiei. Rudele au cerut ca jurnaliștii să nu facă poze și să le fie empatici față de durerea lor.

Citește și: Detalii cutremurătoare în cazul masacrului de la Belgrad. Criminalul a devenit „erou” pe rețelele sociale, după ce a crezut că participă la un joc: „Sunt un psihopat!”

În timpul masacrului de la Belgrad, băiatul în vârstă de 14 ani a tras 57 de focuri de armă. Serbia este în șoc, iar președintele țării a anunțat înăsprirea condițiilor în care poate fi deținută o armă.

Tânărul avea asupra lui, în timpul atacului, două pistoale deținute legal de tatăl său. Acesta a tras mai întâi în paznicul școlii și în trei elevi pe care i-a întâlnit pe hol. Apoi și-a împușcat profesoara de istorie și colegii de clasă. Atacul a avut loc în jurul orei 08.40, în Vračar, un cartier de lux din Belgrad.

Profesoara și șase elevi au fost internați în spital, unii dintre aceștia cu răni care le pun viața în pericol. Tânărul care a produs masacrul s-a predat de unul singur la poliție, are 14 ani, este în clasa a VIII-a și se află sub vârsta de răspundere penală în Serbia.