Tatăl elevului care și-a masacrat colegii într-o școală din Belgrad, pus sub acuzare de procurori. Bărbatul spune că nu se consideră vinovat

Tatăl elevului sârb care şi-a ucis cu focuri de armă opt colegi a declarat vineri că nu are nicio responsabilitate pentru atac, potrivit procurorilor din Belgrad.

05 mai 2023, 23:34
Tatăl elevului care și-a masacrat colegii într-o școală din Belgrad, pus sub acuzare de procurori. Bărbatul spune că nu se consideră vinovat

Băiatul în vârstă de 13 ani a omorât, de asemenea, un agent de pază al şcolii şi a rănit alte şapte victime în atacul din Belgrad. El nu va răspunde penal, din cauză că este prea tânăr. În prezent, este evaluat psihiatric, relatează Reuters.

Procuratura l-a pus în schimb sub acuzare pe tatăl copilului. Bărbatul, care a fost identificat doar ca Vladimir K., ar putea fi condamnat la 12 ani de închisoare pentru tulburarea gravă a securităţii publice. Parchetul a anunţat că va cere instanţei să desfăşoare procedurile preliminare cu suspectul în arest, „pentru a împiedica influenţarea martorilor, repetarea infracţiunii şi din cauza temerii publice”.

Anchetatorii afirmă că el şi-a învăţat fiul să folosească armele de foc, ducându-l la şedinţe de tragere „în ciuda faptului că copilul are 13 ani, iar o astfel de activitate era nepotrivită pentru vârsta lui”.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță măsuri după atacurile armate din Belgrad: ”Ministerul de Interne va interveni pentru ca așa ceva să nu se întâmple în România”

Vladimir K. este suspectat şi de neasigurarea condiţiilor corespunzătoare de păstrare a armelor şi muniţiei.

„Ca rezultat al acţiunilor sale, în 3 mai 2023, fiul său K. K. a reuşit să intre în posesia” a două pistoale pe care le-a folosit apoi în atacul de la şcoală, au mai arătat procurorii.

Vineri, Serbia era încă afectată şi de şocul unui alt atac armat cu mai multe victime: joi seara, un bărbat a doborât cu gloanţe opt oameni şi a rănit alţi 14, în trei sate de la sud de Belgrad.

Citește și: Președintele Serbiei reacționează dur după atacurile armate din ultimele zile: ”Vom dezarma Serbia, iar pedepsele vor fi drastice!”