Durerile de cap: care sunt cele mai frecvente cauze

Nici nu te-ai trezit bine și deja ai o durere de cap puternică? Nu doar alimentația, ci și unele obiceiuri de peste zi pot favoriza apariția acestor neplăceri. Iată care sunt cele mai întâlnite cauze.

10 iul. 2018, 08:35
Durerile de cap: care sunt cele mai frecvente cauze

Oboseala, alimentația săracă în nutrimenți, o răceală, o criză biliară, sinuzita, stresul, dereglările hormonale – toate favorizează apariția durerii de cap.

Indiferent de tipul de cefalee, aceasta poate fi localizată în mai multe zone, pe partea dreaptă sau pe cea stângă, la frunte, la ceafă. Durerile pot fi pulsatile, surde sau violente. Un lucru e cert: nu te mai lasă să te concentrezi pe treburile tale zilnice. Uite care sunt greșelile frecvente pe care și tu le faci!

Poziția din timpul somnului

Dacă te numeri printre persoanele care obișnuiesc să doarmă pe burtă, aceasta poate fi o cauză a apariției migrenelor, deoarece gâtul stă răsucit o perioadă lungă, apăsând pe nervi, vase de sânge și vertebrele cervicale. Și perna joacă un rol important în calitatea somnului și a stării tale de a doua zi.

Prea multă cafea sau ciocolată

Consumul de cafeină reprezintă de multe ori o enigmă. În timp ce pe unii îi ajută să scape de durerea de cap, la alții consumul excesiv o favorizează. Această situație este comună și în cazul consumului de ciocolată, care conține și ea cofeină. Încearcă să limitezi porția până descoperi care este cantitatea ideală pentru buna funcționare a organismului tău.

Statul peste program la serviciu

Orele petrecute pe scaun, în fața computerului facilitează la finalul zilei de muncă dureri la nivelul mușchilor gâtului, umerilor și cefei. Această tensiune musculară poate fi una din cauzele problemei tale. Încearcă să faci pauze mici și dese în care să te ridici de pe scaun și să faci câțiva pași.

Nu mănânci când trebuie

Atunci când nu ai o alimentație echilibrată și la ore fixe, zahărul din sânge scade, corpul eliberează hormoni care contracarează nivelul scăzut al glucozei, iar aceste modificări se pot resimți în tot organismul. Încearcă să nu stai mai mult de 4-5 ore nemâncat și mereu să ai câte o gustare sănătoasă între mese.

La primul semn de durere e bine să bei un pahar cu apă și dacă nu cedează, atunci mănâncă ceva. Dacă nici așa nu ai scăpat de durerea teribilă de cap, doar atunci poți să apelezi la pastile.

Alimente care pot cauza dureri de cap

Brânzeturile și vinul roșu – aceste două alimente conțin tiramină, o substanță formată prin descompunerea proteinelor pe măsura maturării alimentelor. Aceasta poate provoca dureri de cap prin dilatarea vaselor sangvine. Un alt motiv pentru care vinul roșu poate da dureri de cap este prezența polifenolilor, care pot influența metabolismul serotoninei din creier.

La ce plante trebuie să apelezi?

Chiar și banala durere de cap poate fi combătută cu ajutorul plantelor. Iată cum! Menta are foarte multe beneficii și pentru această problemă nu ai nevoie decât de o linguriţă de frunze la o cană cu apă fiartă, acoperă şi lasă la infuzat 5 minute. Apoi bucură-te de acest mic răsfăț.

Ceaiul de ciuboţica-cucului, renumit pentru tratarea migrenelor, se prepară la fel ca infuzia de mentă.

Gingko biloba vine în ajutorul tău și îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, permiţând oxigenarea creierului. Evită cu orice preț să iei gingko biloba în același timp cu aspirina sau cu alte medicamente pentru dureri de cap, pentru a nu te expune riscului să apară reacţii adverse.

Muşeţelul este cel mai bun calmant şi eliberează tensiunea cauzată de stres.O cană de infuzie de plantă scade intensitatea durerii.

Află care sunt cele mai frecvente cauze ale migrenei pe clicksanatate