Durerile musculare, tristeţea şi depresia ascund o formă de boală nebănuită

Vitamina D este cel mai important nutrient atunci când vine vorba de sistemul imunitar sau sănătatea oaselor. Ea reglează, de asemenea, celulele și sistemul imunitar și ar putea ajuta la prevenirea cancerului. Vitamina D nu numai că păstrează oasele și sănătatea sistemului imunitar, dar, de asemenea, previne o mulțime de afecțiuni grave de sănătate. Lipsa de vitamina D, de multe ori duce la deformări ale scheletului și oase fragile. Această afecțiune este cunoscută sub numele de rahitism (oase fragile).

RomaniaTV.net
18 iul. 2016, 08:06
Durerile musculare, tristeţea şi depresia ascund o formă de boală nebănuită

Probleme cu inima

Există o corelație probabil între nivelurile scăzute de vitamina D și bolile cardiovasculare. Unii profesioniști medicali cred că un nivel scăzut de vitamina D rezultă în concentrații mai mari de calciu în artere. Acumularea de calciu este o placă care se formeaza în artere și crește riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord. Alte condiții legate de un nivel scăzut de vitamina D sunt hipertensiunea, diabetul zaharat de tip 2, valori crescute ale colesterolului și a obezității.

Citeşte şi  Ce boli se pot ascunde în spatele retenţiei de apă

Dureri musculare

Gradul de slăbiciune musculară și durere poate varia de la subtil la severe. La început, simptomele acestui tip sunt foarte greu de reperat; apoi, simptomele asociate tind să se agraveze. Motivul principal este faptul că vitamina D, atunci când este metabolizată, îmbunătățește contracția musculară, ceea ce reprezintă un mecanism esențial pentru întărirea oaselor.

Citeşte mai mult pe elli.ro