Duşa, despre candidatura Elenei Udrea în Harghita: Să văd cine vine în cel mai greu colegiu din ţară

Mircea Duşa, întrebat despre invitaţia lansată Elenei Udrea de a candida în Colegiul 5 din judeţul Harghita, în care fusese ales deputat, a declarat că vrea să vadă cine va dori să candideze "în colegiul cel mai greu din România", unde sunt mulţi alegători maghiari.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 13:16
Duşa, despre candidatura Elenei Udrea în Harghita: Să văd cine vine în cel mai greu colegiu din ţară

Ministrul de Interne a fost întrebat, vineri, la Sfântu Gheorghe, de jurnalişti, despre propunerea preşedintelui PDL Harghita ca Elena Udrea să candideze pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5 din judeţul Harghita, colegiu în care a fost ales el deputat.

„Nu ştiu dacă doamna Udrea a devenit material electoral. Eu vreau să văd cine vrea să vină în Harghita într-un colegiu care este cel mai greu din România, în care 40 la sută sunt cetăţeni de etnie maghiară şi 60 la sută români”, a spus Duşa.

Întrebat despre o eventuală confruntare electorală cu Elena Udrea, ministrul Internelor a răspuns că este încântat să aibă orice contracandidat.

„Eu sunt încântat să am orice contracandidat, nu mă tem de niciunul. Nu e prima dată când candidez cu un număr mare de candidaţi români pe un electorat foarte restrâns. (…) Eu nu supăr şi nu jignesc doamnele niciodată, dar anumiţi candidaţi de la PDL nu cred că sunt un brand pentru partid”, a spus Duşa.

Întrebat dacă se referă la Elena Udrea, el a răspuns că nu, ci la „anumiţi candidaţi, care aleargă dintr-o parte în alta a ţării, dintr-un colegiu în altul”.

Preşedintele PDL Harghita, Adrian Trif, declara, joi, că i-a propus fostului ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, să candideze pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5 din judeţul Harghita, colegiu în care a fost ales deputat ministrul de Interne, Mircea Duşa.

Trif spunea că a luat decizia de o invita pe Elena Udrea să candideze în Colegiul 5, aflat în zona de nord a judeţului, întrucât este nemulţumit de activitatea deputatului care îl reprezintă, ministrul de Interne, Mircea Duşa.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la România TV, că unii dintre foştii lideri ai partidului au dat dovadă de o anumită aroganţă în timpul guvernării PDL, dând-o ca exemplu pe Elena Udrea, dar şi pe fostul premier Emil Boc.

Deputatul PDL Elena Udrea ar urma să candideze pentru un nou mandat în Neamţ, în colegiul care cuprinde oraşul Roman, actualul deţinător al mandatului pentru acest colegiu fiind deputatul PDL Marius Neculai, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.