Duşa: NATO trebuie să-şi intensifice exerciţiile comune pentru a creşte capacitatea de reacţie

Publicat: Marţi, 03 Iunie 2014 20:51 // Actualizat: Marţi, 03 Iunie 2014 20:51 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat marţi la reuniunea organizată la Bruxelles în pregătirea summitului de la începutul lunii septembrie că Alianţa trebuie să-şi intensifice exerciţiile comune şi să le concentreze pe apărarea colectivă, în scopul creşterii capacităţii de reacţie a NATO, informează Agerpres.

Foto: gov.ro

'Miniştrii aliaţi ai apărării au evaluat stadiul dezvoltării capabilităţilor de apărare şi au reconfirmat angajamentul pentru implementarea pachetului de măsuri de reasigurare în contextul crizei ucrainene', informează un comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Ministrul Duşa a subliniat că România apreciază eforturile Alianţei de a demonstra unitate de acţiune şi solidaritate cu toate ţările membre. În plus, oficialul român a evidenţiat nevoia ca aliaţii să contribuie la adaptarea NATO pentru a răspunde noilor provocări din mediul european de securitate.

'Suntem angajaţi să contribuim la dezvoltarea capabilităţilor aliate şi să creştem anual resursele financiare alocate bugetului apărării', a declarat ministrul român.

El a susţinut transformarea Alianţei Nord-Atlantice şi consolidarea unei noi posturi strategice la summitul din septembrie. În context, a subliniat că România este gata să îşi aducă propria contribuţie la acest proces, confirmând 'decizia naţională în direcţia consolidării politicii şi acordului aliat în ceea ce priveşte ţinta de 2 la sută din PIB pentru apărare', astfel încât să poată atinge acest nivel începând cu anul 2017.

Reuniunea a inclus şi o sesiune a Comisiei NATO - Ucraina, în cadrul căreia ministrul ucrainean al Apărării a prezentat o informare asupra evoluţiilor recente ale crizei şi a reiterat solicitările de asistenţă din partea aliaţilor. A fost reafirmată solidaritatea cu autorităţile de la Kiev şi sprijinul pentru o soluţionare paşnică a crizei, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a participat marţi la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care a avut loc la Bruxelles.

Potrivit MApN, întâlnirea de marţi a constituit etapa pregătitoare a summitului din luna septembrie din Ţara Galilor şi a cuprins teme precum dezvoltarea capabilităţilor de apărare, apărarea antirachetă, apărarea cibernetică, dar şi finanţarea şi reforma Alianţei.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alianţa integritate Mircea Duşa NATO Nord-Atlantic Securitate teritorial Ucraina
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 iun 21:32
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoML
03 iun 21:24
...trebuie să-şi intensifice exerciţiile comune şi să le concentreze pe apărarea colectivă, Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
03 iun 21:18
...
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat...
03 iun 21:03
...că Alianţa trebuie să-şi intensifice exerciţiile comune şi să le concentreze pe apărarea Citește mai departe…, Duşa: NATO trebuie să-şi intensifice exerciţiile comune pentru a creşte capacitatea de reacţie ...
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H