Duşa: USL va depune probabil luni contestaţia la CCR privind noul Guvern

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat sâmbătă că USL va depune, cel mai probabil, luni, la CCR contestaţia privind hotărârea de numire a Guvernului Ungureanu şi a subliniat că parlamentarii opoziţiei continuă protestul parlamentar.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 15:36
Duşa: USL va depune probabil luni contestaţia la CCR privind noul Guvern

„Parlamentarii PSD şi USL continuă protestul parlamentar până când Coaliţia portocalie aflată la guvernare va da acele asigurări publice că nu-şi vor mai angaja răspunderea, că nu vor mai folosi abuziv ordonanţele de urgenţă, că vor face toate demersurile pentru a organiza alegeri anticipate, astfel încât un guvern care gestionează problemele României să aibă în spate un solid suport electoral şi un mandat dat de populaţie. În continuare, parlamentarii PSD şi PNL, aşa cum s-a stabilit la conducerea USL şi cum au declarat în nenumărate rânduri preşedinţii Antonescu şi Ponta continuă protestul parlamentar, vor fi prezenţi în Parlament, vor participa la şedinţele grupurilor parlamentare, la declaraţii politice, la exercitarea controlului asupra Guvernului prin întrebări şi interpelări. De asemenea, îşi vor exercita atribuţiile de a contesta la Curtea Constituţională chiar hotărârea de numire a Guvernului, dar nu vor participa în continuare la dezbaterea în plen şi la comisii”, a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Duşa.

El a arătat că, de principiu, USL va contesta luni la CCR hotărârea de învestire a Guvernului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu.

Cabinetul Ungureanu a fost învestit joi de Parlament cu 237 de voturi favorabile şi două împotrivă. Miniştrii noului Executiv au fost audiaţi miercuri de comisiile parlamentare din partea cărora au primit aviz sau confirmare, în lipsă de cvorum.