E alertă în portul Constanța. Un vapor a luat foc în port. Autoritățile, intervenție de urgență!

Cetățenii au dat semnalul de alarmă în Portul Constanța, luni dimineață, după ce un incendiu izbucnit pe un vapor încărcat cu containere.

20 sept. 2021, 13:08
E alertă în portul Constanța.  Un vapor a luat foc în port. Autoritățile, intervenție de urgență!

E alertă în portul Constanța. Din primele informații, se pare că fumul puternic ieșea din sala de motoare a vaporului. Potrivit ISU Constanța, este vorba de un incendiu la un vapor încărcat cu containere în dana 52 a Portului Constanța.

E alertă în portul Constanța. Un vapor a luat foc în port. Autoritățile, intervenție de urgență!

Până la această oră nu au fost anunțate victime. Intervin 4 autospeciale de stingere, o autospecială cu autoscară, una de transport victime multiple, un echipaj CBRN și 4 echipaje SMURD. La acestea se adaugă o autospecială a unei firme din port.

Echipajul – format din marinari turci, azeri, ucrainieni – a intervenit cu dioxid de carbon pentru a stăvili incendiul. Din fericire, nu s-a înregistrat nicio victimă.

De altfel, la începutul lunii, un incendiu puternic a izbucnit la o terasă din stațiunea Mamaia. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins cu repeziciune și la alte două localuri din apropiere. 50 de pompieri au fost trimiși să stingă focul. Cele trei terase au fost distruse de flăcări, iar proprietarul a suferit un atac de panică.

Terasa care a ars ca o torță se află în zona Cazinoului. În momentul izbucnirii incendiului, în local se aflau atât angajați, cât și turiști. Pentru că focul se extindea cu rapiditate, turiștii le-au dat o mână de ajutor pompierilor și au scos din local mesele și scaunele din lemn.

Mai multe butelii au explodat din cauza incendiului.

Din cauza vântului puternic flăcările s-au extins și la alte două terase din zonă. Intervenția pompierilor a fost îngreunată pentru că hidranții din apropiere nu aveau suficientă presiune la apă.

Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea: „La fața locului am intervenit cu 6 autospeciale, o descarcerare, o autoscară, un echipaj de prim ajutor și o cisternă cu 10 tone de apă. Cu un total de 50 de pompieri. Intervenția a fost dificilă, cele trei terase erau lipite una de cealaltă și din cauza densității mari materiale combustibile din interior”.

Citește și: Vlad Voiculescu cere socoteală: Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamţ? Dar cel de la Balş? Ce s-a întâmplat de fapt acolo? Ştim?