E haos total la finala Euro 2020 dintre Anglia și Italia. E bătaie între stewarzi și suporteri: Au vrut să invadeze Wembley-ul!

Finala Euro 2020 dintre Italia și Anglia se dispută duminică, de la ora 22:00, pe Wembley. Sute de fani englezi fără bilet au încercat să pătrundă pe Wembley cu doar două ore înainte de partidă.

11 iul. 2021, 21:37
E haos total la finala Euro 2020 dintre Anglia și Italia. E bătaie între stewarzi și suporteri: Au vrut să invadeze Wembley-ul!

E haos total la finala Euro 2020 dintre Anglia și Italia. Agenții care asigurau protecția din zonă au fost luați pe nepregătite de atitudinea suporterilor, care au fost liniștiți pe parcursul zilei. Încă de la prânz străzile care duc spre Wembley au fost ticsite de fani.

E haos total la finala Euro 2020 dintre Anglia și Italia. E bătaie între stewarzi și suporteri: Au vrut să invadeze Wembley-ul!

Italia are două finale la rând pierdute, însă 33 de meciuri fără eșec în toate competițiile. Ultimele două gazde ajunse în finală au fost învinse, doar că „Wembley” e atuul Angliei.

„Wembley” e o garanție pentru gazda Anglia, 15 victorii în ultimele 17 jocuri. Dar în ultimele două finale echipele de pe teren propriu au cedat, Portugalia 2004 și Franța 2016. Primele două finale pe „Wembley” s-au decis în prelungiri, la CM 1966 și Euro 1996.

Italia are două finale de CE la rând pierdute (2000 și 2012) după unicul triumf din 1968. N-a cedat niciodată contra Angliei la un turneu, 3 succese și un egal, 0-0 în 2012, cu victorie la loviturile de departajare. Englezii au câștigat doar unul din 8 oficiale, 2-0 în noiembrie 1977.

Squadra azzurra e neînfrântă de 33 de partide, golaveraj 86-10. Cea mai lungă serie pozitivă a Italiei. Anglia, în premieră în finala Euro, este fără eșec pe „Wembley” de 12 jocuri (două goluri primite), iar în 10 meciuri a închis poarta. De cealaltă parte, Anglia a făcut parte din grupa D, alături de Croația, Scoția și Cehia. Englezii au câștigat primul meci din grupe, cu Croația, scor 1-0, după golul lui Raheem Sterling. Meciul cu Scoția s-a încheiat cu scorul de 0-0.

Duelul cu Cehia s-a terminat cu victoria englezilor, scor 1-0, gol marcat de Raheem Sterling. În optimi, Anglia a întâlnit Germania, pe care a învins-o cu scorul de 2-0. Tot Raheem Sterling a fost eroul englezilor, dar Harry Kane a marcat și el în minutul 86.

În sferturile de finală, Anglia a întâlnit Ucraina, pe care a învins-o fără drept de apel cu scorul de 4-0. Marcatorii au fost Harry Kane, Maguire și Henderson.

Meciul cu Danemarca din semifinalele turneului final a avut parte de un moment controversat. După ce s-a încheiat cu scorul de 1-1 în timpul regulamentar, centralul partidei a indicat punctul cu var după o intrare a lui Maehle asupra lui Sterling, decizie care a stârnit revoltă în rândul suporterilor.

Citește și: ITALIA-ANGLIA ONLINE STREAM PRO TV. Finala Euro 2021!