E mai bine să fii GRAS! Oamenii de ştiinţă spun că obezitatea este mai sănătoasă

Experţii în nutriţie au spus dintotdeauna că surplusul de greutate aduce după sine o serie de afecţiuni cu care ne tot luptăm. Lista este una lungă. Dar dacă ai afla acum că obezitatea este sănătoasă? Şi nu o spunem noi, o spun experţii.

RomaniaTV.net
08 mart. 2016, 12:59
E mai bine să fii GRAS! Oamenii de ştiinţă spun că obezitatea este mai sănătoasă

De aproape un deceniu, un grup de cercetatori a observat ca unii pacienti care sufereau de afectiuni cronice, precum bolile de inima, se descurcau mai bine decat altii.

Ar fi trebuit sa fie o veste incurajatoare, poate chiar un punct de plecare pentru tratamentele viitoare. In schimb, cercetatorii au fost uimiti. Asta pentru ca factorul care parea sa ii protejeze pe acesti pacienti era grasimea: toti erau supraponderali sau obezi.

Citeşte şi  Oamenii de ştiinţă au găsit „butonul” care opreşte sau porneşte obezitatea

Intr-un articol publicat pe qz.com, Glen Gaesser, director al Centrului de Cercetare a Vietii Sanatoase de la Universitatea de Stat din Arizona, puncteaza un aspect important: „cand profesionistii in domeniul sanatatii isi iau primele carti de nutritie, apare acolo un capitol despre obezitate.

Si, in general, spune ca oamenii grasi sunt nesanatosi si cei slabi sunt sanatosi”. Asa ca este indreptatita intrebarea: „pana la urma, obezitatea este sanatoasa?”.

Citeşte continuarea pe divahair.ro