E mare scandal: de ce unii români NU vor boicota Austria, în urma episodului „Schengen”

Românii nu trebuie să renunțe la vacanțele programate pentru Austria, sunt de părere unii turiști care-și pregătesc schiurile pentru Alpi. Principalii vinovați sunt politicienii români, susțin pasionații sporturilor de iarnă.

12 dec. 2022, 09:37
E mare scandal: de ce unii români NU vor boicota Austria, în urma episodului „Schengen”

Românii au reacționat tranșant după ce Austria a umilit țara noastră, prin votul negativ pronunțat pe tema „Schengen”. Astfel, RomâniaTV a realizat lista companiilor austriece din țara noastră, iar cetățenii au început să se organizeze.

Cei mai mulți cetățeni sunt convinși că un embargo împotriva companiilor austriece este obligatoriu. De asemenea, există o ofensivă puternică orientată și împotriva liderilor politici din România. Potrivit opiniei publice, oficialii de la București nu au știut cum să se facă ascultați de oficialii statelor importante din Uniunea Europeană (UE).

Un alt „palier” al boicotului național se referă la turism. Românii au început deja să-și anuleze rezervările. Unii au făut dovada în social media. Alții susțin că nu doresc să boicoteze Austria și că oricum, nu mai au cum să renunțe la sejur.

Un exemplu în acest sens reprezintă un român de pe Grupul Schiorilor, de pe Facebook, ce susține că vinovați pentru neaderarea României în Spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2023 sunt politicienii din țara noastră.

„Asta cum că să nu mai merg în Austria să beneficiez de calitate si civilizație pe banii mei (cine comentează că poți merge și în altă parte aștept statul român să mă subvenționeze cu diferența de bani direct din buget, din banii tuturor românilor) este tipic românească!

Dacă mâine se retrage din viața publică toată clasa politică actuală, tot de mâine o să boicotez și eu firmele austriece. 

Mai mult suntem noi de vina că nu am intrat, decât ei că nu ne-au primit!”, a declarat unul dintre membrii grupului.

Un alt român l-a aprobat pe acesta: „Austria merită din plin vizitată, oricât ați face voi teoria chibritelor”.

 

Românii, revoltați după umilința suferită pe tema „Schengen”. Unii critică Austria, alții pe politicienii românii

 

Un alt internaut s-a arătat revoltat de decizia Austriei, pe care o etichetează drept mincinoasă.

„Despre politicienii noștri am doar cuvinte de „laudă” pe care nu le pot spune public, dar dacă Austria ridică probleme reale care sunt în România (așa cum spunea Olanda: legile justiției, trafic de persoane, corupție etc) înțelegeam și chiar aș fi fost de acord cu ei, dar ei au expus o situație falsă (minciună) pe care România nu o avea.

Migranții au trecut prin Serbia, Ungaria și chiar prin Croația pe care au primit-o în Schengen, asta vi se pare normal????

Eu personal anul acesta o să spun pass Austriei si o să aleg Italia (Dolomoții mi se par super) dar fiecare este liber să facă cum dorește”, a scris alt internaut.

Nu mai puțin de 370.000 de români vizitează anual Austria, susține ministrul Turismului, Daniel Cadariu. Românii au vizitat micul stat european chiar și anul trecut, deși a implementat cele mai dure și mai controversate măsuri COVID de pe continent.