Atenţie, turişti! Spania impune un test PCR negativ pentru cei care vin din România

Spania impune, de luni, un test PCR negativ pentru pasagerii care intră în țară pe cale aeriană sau navală din țările cu risc de coronavirus, intre care și România. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore înainte de sosirea la graniță.

RomaniaTV.net
23 nov. 2020, 20:33
Atenţie, turişti! Spania impune un test PCR negativ pentru cei care vin din România

Măsura prezentării unui test PCR negativ se adaugă controalelor care se efectuează în prezent asupra tuturor pasagerilor internaționali la punctele de intrare, astfel încât să se mențină controlul temperaturii, controlul vizual și controlul documentar, conform reglementărilor stabilite de Ministerul Sănătății de la Madrid.

Citeşte şi Fotografia anului, în Spania. Mamă din România, în genunchi în faţa medicilor, după ce fiul ei a stat două luni la ATI din cauza COVID

Noua decizie, a obligativităţii prezentării unui test PCR negativ, vine în condițiile în care Spania a avut una dintre cele mai dure abordări în contextul valului de toamnă al pandemiei. În octombrie, autoritățile de la Madrid au reinstaurat starea de urgenţă, ceea ce a permis autorităţilor regionale să adopte restricții corespunzătoare.

Pe de altă parte, Barcelona și-a redeschis restaurantele și barurile, după cinci săptămâni de restricții impuse de valul al doilea al pandemiei de Covid-19. Spania are astfel primele efecte pozitive ale măsurilor drastice luate de autorități pentru a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Spania a raportat o scădere a numărului de cazuri de Covid-19, iar premierul Pedro Sanchez a confirmat că planul de combatere a pandemiei de coronavirus funcționează la nivelul întregii țări. Luni, barurile şi restaurantele din capitala regiunii spaniole Catalonia au fost redeschise în urma unei decizii de relaxare treptată a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.