E oficial! Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a a fost amânată. Noul calendar anunțat de Ministerul Educației

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a se amână. Ministerul Educației a anunțat noul calendar al acestui examen în contextul grevei generale a profesorilor.

23 mai 2023, 11:22
E oficial! Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a a fost amânată. Noul calendar anunțat de Ministerul Educației

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată o săptămână Ministerul Educației a anunțat, marți, că a modificat calendarul de examen în contextul grevei profesorilor.

”A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023.

Astfel, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii”, a anunțat marți Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au intrat de luni în grevă generală pe timp nelimitat.

„Câtă vreme este grevă generală, nu putem discuta de susținerea vreunei activități didactice de predare sau de evaluare”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Întrebat dacă sunt șanse ca Evaluarea Națională să aibă loc săptămâna aceasta, conform calendarului, Nistor a răspuns că „nu”.

Conform calendarului anunțat de Ministerul Educației, elevii de clasa a VI-a ar fi trebuit să susțină miercuri, 24 mai, proba la Limbă și Comunicare din cadrul examenului de Evaluare Națională, iar joi, 25 mai, ar fi trebuit să dea examen la Matematică și Științele naturii.