E oficial! Fără drumuri și cozi pentru români. De când va fi disponibil online cazierul judiciar

Românii nu vor mai fi puși pe drumuri pentru a li se elibera cazierul judiciar, ci va fi disponibil online începând de miercuri, 1 februarie, a transmis ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

31 ian. 2023, 19:45
E oficial! Fără drumuri și cozi pentru români. De când va fi disponibil online cazierul judiciar

Cazierul judiciar va fi disponibil online prin intermediul platformei ghiseul.ro şi apoi al unui hub de servicii dezvoltat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Sebastian Burduja a spus că platforma e parte a cloudului guvernamental, iar în acest fel românii nu vor mai fi nevoiți să piardă timp pe drum.

Citește și Cazierul judiciar ar putea fi eliberat gratuit, în format electronic

„Cazierul judiciar nu se va elibera direct din ghiseul.ro, ci din ghiseul.ro vom merge în hub şi deci din hub va putea fi eliberat. O să-l vedeţi disponibil de mâine (n.red. – 1 februarie). Este un exemplu de proiect care, printr-o muncă realmente de zile şi nopţi, este, iată, lansat înainte, mult înainte de termen, cel puţin la nivelul acestui serviciu de cazier judiciar, unde noi ne-am luat acest angajament”, a spus ministrul PNL al digitalizării, la briefingul de presă după ședința de Guvern.

„Reuşim să livrăm exact ceea ce am promis. Ca, din 1 februarie, cazierul judiciar pentru românii care n-au fapte înscrise în cazierul judiciar, e vorba de cea mai mare parte a românilor, să poată fi eliberat”, a adăugat Sebastian Burduja.

Citește și Se schimbă buletinele în România. Ce va conține CIP-ul noilor cărți de Identitate. Fiecare român va avea mapă electronică

Potrivit ministrului Burduja, platforma de cloud guvernamental e cea mai importantă investiție pe care a făcut-o România în domeniul transformării digitale. Vorbim de o investiție de circa 560 de milioane de euro, fără TVA.

Ministerul Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat recent aplicația pentru mobil ghiseul.ro. Scoaterea cazierului judiciar în sistem online va fi disponibilă mai întâi pe site şi abia apoi în aplicaţia de mobil.