E oficial! Germania e în recesiune! Cu cât a scăzut cea mai puternică economie din Europa! Cifrele sunt dramatice

Germania, țara cu cea mai mare economie din Europa, a intrat în recesiune, după ce a înregistrat cea mai mare scădere economică trimestrială de la criza financiară din 2009, informează BBC.  

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 13:45
E oficial! Germania e în recesiune! Cu cât a scăzut cea mai puternică economie din Europa! Cifrele sunt dramatice

Cea mai mare economie din Europa a avut o scădere de 2,2% în primele trei luni din 2020, după ce magazinele și activitățile economice au fost închise la mijlocul lunii martie ca măsură pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Citește și: Germania se deschide faţă de vecini. A anunţat data de la care elimină controalele la frontierele cu Franţa, Austria şi Elveţia

Cu toate acestea, situația din Germania este mai bună decât cea a celorlalte economii mari din Europa. Franța a înregistrat în primul trimestru din 2020 o scădere de 5,8%, iar Italia de 4,7%. Germania a reușit să aibă o scădere mai mică decât a altor țări pentru că autoritățile au permis fabricilor și șantierelor să rămână deschise, dar și datorită pachetului de salvare uriaș alcăuit de guvern.

Economiștii se așteaptă la o scădere mai puternică în al doilea trimestru, pe măsură ce efectele stării de izolare vor deveni vizibile.

Cea mai semnificativă creștere anuală din UE în perioada ianuarie – martie 2020 s-a înregistrat în România (2,7%).