E oficial! Guardiola a plecat de la FC Barcelona. Vezi noul antrenor

Antrenorul a anunţat într-o conferinţă de presă că va părăsi gruparea blaugrana.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 09:40
E oficial! Guardiola a plecat de la FC Barcelona. Vezi noul antrenor

Eliminată din Liga Campionilor şi fără şanse să mai câştige titlul în Spania, FC Barcelona a mai primit o lovitură. Josep Guardiola, antrenorul care a adus două trofee de Champions League pe Camp Nou.

Conform cotidianului Marca, vineri la prânz, Guardiola le-a spus jucătorilor, aflaţi la baza sportivă de pregătire a catalanilor: „Băieţi, voi pleca!”. La ora 14.30, tehnicianul şi preşedintele Sandro Rosell au susţinut o conferinţă de presă, cei doi confirmând plecarea lui Guardiola. Despărţirea s-ar fi produs indiferent dacă Barca ar fi câştigat sau nu Liga Campionilor, antrenorul menţionând că a luat decizia retragerii încă din octombrie 2011. „Nu puteam comunica asta public. Ar fi distrus echipa”, a spus el.

Noul antrenor al Barcelonei este Tito Villanova, secundul lui Pep Guardiola.

Guardiola a preluat-o pe FC Barcelona în 2008 şi a câştigat cu gruparea blaugrana trei campionate ale Spaniei, o Cupă a Regelui şi trei Supercupe ale Spaniei. În plan internaţional el a câştigat de câte două ori Campionatul Mondial al Clubului, Supercupa Europei şi Liga Campionilor.