E oficial! Regele Charles al III-lea vine în România în data de 2 iunie 2023. Premierul Ciucă a confirmat

E oficial! Regele Charles al III-lea vine în România, a confirmat premierul Nicolae Ciucă.

16 mai 2023, 14:59
E oficial! Regele Charles al III-lea vine în România în data de 2 iunie 2023. Premierul Ciucă a confirmat

Premierul Ciucă a confirmat că Regele Charles al III-lea vine în România, dar nu a putut spune exact câte zile va petrece în țara noastră.

Regele Charles al III-lea ar vizita atât Bucureșiul, cât și alte orașe din țară. Cel mai probabil va sta la reședințele pe care le deține.

Vizita ar trebui să fie în data de 2 iunie.

Regele Charles deține mai multe proprietăți în România

Mama Regelui Charles, Regina Elisabeta a II-a, era verișoară de gradul al treilea cu Regele Mihai al României. La înmormântarea monarhului român, Charles a așezat o coroană de flori în fața Palatului Regal, înainte de ceremonie.

Citește și Regele Charles al III-lea refuză să mănânce aceste cinci alimente. Monarhul are și instrucțiuni clare despre cum trebuie să arate ceașca din care bea ceai

Nu ar fi prima dată când Regele Charles al III-lea ar ajunge în România. În 1998 a efectuat prima vizită și s-a declarat îndrăgostit de satele din Transilvania. Apoi, în 2006, el a cumpărat și o primă casă în România. E vorba de o casă tradițională din satul Vicri, județul Brașov. Apoi, a mai cumpărat câteva proprietăți, tot în Transilvania, și a tot venit în țară de câte ori a avut ocazia. El a manifestat un interes deosebit pentru cultura, istoria și peisajele românești. De asemenea, a avut numeroase întâlniri cu lideri politici și membri ai societății civile românești. Cea mai recentă vizită în România a fost la 25 mai 2022, având atunci întrevederi cu preşedintele şi cu premierul României, dar şi cu Custodele Coroanei române, Margareta.

Cea mai cunoscută proprietate deținută de Regele Charles în România e cea de la Viscri. Proprietățile au fost achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. Printre proprietăţile sale se numără Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Citește și Prințul Harry, umilit în timpul încoronării tatălui său, Regele Charles al III-lea. Ce i s-a întâmplat Ducelui de Sussex în timpul ceremoniei

Fundația Prințului de Wales în România a investit peste un milion de lire sterline în România, potrivit directorului executiv al fundației, Aura Woodward.

Cât costă să închiriați casa de vacanță a Regelui Charles

Valea Zălanului e un cătun izolat din zona Baraoltului, unde trăiesc puțin peste 100 de oameni, iar majoritatea sun tvârstnici. Casa de vacanță a Regelui Charles se află în acest sat și are cinci camere cu baie proprie. Ca să închiriați o cameră dublă pentru o noapte ar trebui să scoateți din buzunar o sumă cuprinsă între 533 și 940 de lei.

Revista Vanity Fair a numit, cu mai mulți ani în urmă, conacul Regelui Charles din Valea Zălanului drept una dintre cele mai frumoase proprietăți din lume.