Prințul Harry, umilit în timpul încoronării tatălui său, Regele Charles al III-lea. Ce i s-a întâmplat Ducelui de Sussex în timpul ceremoniei

Prințul Harry a participat de unul singur la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, fără soția lui, Meghan Markle, care a rămas în SUA alături de cei doi copii ai lor, Archie și Lilibet.

06 mai 2023, 18:50

Prințul Harry a participat de unul singur la ceremonia de încoronare a tatălui său, Regele Charles al III-lea. Meghan Markle a rămas în Statele Unite alături de copii, unde și ducele de Sussex se va întoarce astăzi, după ceremonie, pentru a nu rata cea de-a patra aniversare a fiului său, Archie.

Harry a fost fotografiat în timp ce intra în Westminster Abbey, plouat,  pentru a participa la slujba de încoronare, alături de ceilalți 2.000 de invitați.

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Pentru acest eveniment, a ales un alt designer”Ne onorează purtând ţinutele noastre”

Prințul Harry, un simplu invitat

Deoarece a renunțat la îndatoririle regale, nu a putut purta uniforma militară, chiar dacă a servit de două ori în Afganistan, alături de armata Marii Britanii. Acesta a venit îmbrăcat într-un costum negru. La acest eveniment istoric, ducele este doar un simplu invitat și nu deține vreun fel de rol la ceremonie. El a fost așezat în cel de-al treilea rând în timpul ceremoniei, potrivit Daily Mail.

Citește și: Controversă imensă provocată de autobiografia Prinţului Harry. Acuzaţii dure la adresa fiului cel mic al Regelui Charles

Presa britanică speculează că Prințul Harry nu va apărea la balconul Palatului Buckingham, la sfârșitul ceremoniei, pentru tradiționalul salut regal, însă Casa Regală nu a anunțat cine sunt cei care îi vor însoți pe Charles și Regina Consoartă Camilla pentru această ocazie.

Ducele de Sussex a stat peste noapte la Frogmore Cottage, iar după slujbă este invitat la prânz la Palatul Buckingham. Nu se știe dacă va accepta invitația, întrucât se așteaptă ca acesta să se întoarcă repede în California, unde se va reîntâlni cu soția lui alături de care vor sărbători aniversarea fiului lor.

Invitația este văzută ca o ofertă de pace, oferită de Regele Charles al III-lea, după ce Harry a lansat cartea „Spare”, care a deranjat Casa Regală a Marii Britani și, în special, pe fratele său mai mare, Prințul William.