E perfect legal să pleci din magazin fără să plăteşte bunurile pe care le-ai luat. În ce condiţii poţi face acest lucru

Într-o anumită situație reglementată expres de legislație, consumatorii sunt perfect îndreptățiți să plece de la magazin fără să achite bunurile luate de acolo.

RomaniaTV.net
03 apr. 2017, 07:31
E perfect legal să pleci din magazin fără să plăteşte bunurile pe care le-ai luat. În ce condiţii poţi face acest lucru

De la 1 martie 2015, Ordonanța Guvernului nr. 10/2015 le oferă consumatorilor dreptul să se bucure gratuit de bunurile sau serviciile pentru care firmele refuză emiterea și înmânarea bonului fiscal.

În cazul în care operatorii economici (…) refuză emiterea și înmânarea bonului fiscal clientului (…), acesta din urmă are dreptul de a beneficia de bunul achiziționat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia”, se specifică în Ordonanţă.

Regula se aplică în cazul tuturor firmelor care vând bunuri cu amănuntul sau prestează servicii direct către consumatori, acestea fiind obligate să folosească aparate de marcat electronice fiscale. Însă există și o excepție. Mai exact, consumatorii nu pot beneficia gratuit de bunuri sau servicii dacă se defectează aparatele de marcat. Într-o asemenea situație, clienții trebuie să primească chitanțe sau facturi.