E uimitor unde a lucrat Florin Cîţu, în studenţie. Dezvăluirea unică făcută de premier: Am spălat vase, am fost poştaş. Aşa am văzut America!

Florin Cîţu a vorbit pentru prima dată, la "Fain & Simplu" cu Mihai Morar, despre viaţa sa personală. Premierul şi-a amintit cum a fost studenţia sa şi cum şi-a câştigat primii bani în America.

26 mai 2021, 19:53
E uimitor unde a lucrat Florin Cîţu, în studenţie. Dezvăluirea unică făcută de premier: Am spălat vase, am fost poştaş. Aşa am văzut America!

E uimitor unde a lucrat Florin Cîţu, în studenţie. Şeful Guvernului a mărturisit că prima leafă a câştigat-o spălând vasele în campusul Universităţii unde era student. Acesta a lucrat apoi la cantină, a fost poştaş, iar ultimul job din SUA a fost în într-un centru de audio-vizual.

E uimitor unde a lucrat Florin Cîţu, în studenţie. Dezvăluirea unică făcută de premier

„Cariera profesională nu este liniară, ea poate părea aşa de la distanţă. Succesul pe care l-am avut în cariera Banking m-a dus la un platou, şi la un moment dat, începi să faci greşeli. Atunci ori iei tu o decizie, ori ia viaţa pentru tine. Am făcut o mutare în Luxemburg, în 2004, nu m-am acomodat cu locul şi atunci nu poţi merge mai departe cu tot, iar atunci pleci. Se numeşte -şcoală-.

În România, părinţii mei aveau acel obiectiv, să fiu elevul de 10, totuşi, ei voiau să fac treabă doar la materiile care îmi plăceau: matematică, engleză. Am fost la olimpiade, la matematică fizică, în sistemul românesc era ok. Sistemul american, funcţionează mai bine pentru mine. Am plecat 19-20 de ani în afară. Am văzut tot felul de informaţii cum am plecat eu la studii. În 1990 americanii aveau tot felul de burse pentru restul Europei.

Eu am câştigat o bursă pentru est-europeni. Nu erau bani decât pentru cazare şi masă. Trebuia să plătesc şi cărţi şi şcoală. Am câştigat doi ani bursă şi pentru asta. Acolo n-aveam niciun ban şi a trebuit să muncesc. Am spălat vase, am lucrat la cantină, am lucrat poştaş şi ultimul loc de muncă a fost la un centru audio-vizual şi am jucat la echipa Univeristăţii. Aşa a fost America pentru mine. Plecam în turnee cu echipa. Eram fundaş sau atacant. Am pus 20 de kilograme pe mine, am făcut sală. Amintrat titular. A trebuit să intru în sistemul lor. Aşa am văzut America, jucând fotbal. Nu aveam alţi ban, mâncam la MEc şi spuneam peste tot cum e să trăişti în comunism.”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre autostrada Sibiu – Piteşti. „Trebuie să încheiem acest capitol trist. Vreau să trecem Carpaţii pe autostradă”