E ziua ei! Ce mai face Twiggy?

Astăzi, Twiggy împlineşte 67 de ani. Nu mai e la fel de slabă ca în vremurile când revoluţiona moda, dar este la fel de chic şi are un spirit la fel de fresh.

RomaniaTV.net
19 sept. 2016, 12:03
E ziua ei! Ce mai face Twiggy?

Viaţa mea chiar a fost binecuvântată” spune bri­tanica, pe numele ei real Lesley Lawson Hor­nby. „E flatant să fii descrisă ca un fashion icon, dar când privesc în urmă, cred că lucrurile n-ar mai fi stat la fel dacă aş fi încercat eu să le influenţez cumva. Unele lucruri speciale apar în viaţa ta fără a fi orchestrate”, declară pentru revista Hello Twiggy, a cărei imagine androgină, cu ochi mari, gene false şi păr scurt făcea înconjurul lumii în anii ’60.

Citeşte şi  Cele mai frumoase top-modele ale deceniilor trecute, la judecata timpului. Vezi cum arată acum

Totul a început cu o poză de-a ei la 16 ani – făcută după ce tocmai se tunsese şi-şi vopsise părul blond într-un salon londonez din Mayfair. Remarcată de un fashion edi­tor, a devenit supermodel internaţional, un fenomen global al anilor ’60, care a influenţat generaţii.

„Am fost şocată de cum a escaladat totul. Eram tânără, naivă şi nu ştiam nimic”, povesteşte Twiggy, care provenea dintr-o familie modes­tă: mama era casnică, tatăl era tâmplar. Curând, a început să-şi vadă chipul pe revistele Tatler şi Vogue, iar contracte­le au purtat-o din America în Franţa şi Japonia. Mai mult, Twiggy a intrat şi-n lumea actoriei, câştigând la apogeul ca­rierei două Globuri de Aur pentru rolul interpretat în The Boy Friend.

Vezi pe okmagazine.ro cum arată în prezent Twiggy