Marcel Ciolacu: „Ce nu face PSD? Nu testează? Nu elaborează protocoale? Unde e PSD în tot acest angrenaj?”

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a intervenit joi, prin telefon, la România TV pentru a comenta declaraţiile lui Klaus Iohannis, dar şi pentru a aduce lămuriri legate de anunţata moţiune de cenzură împotriva guvernului Orban.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 16:46
Marcel Ciolacu: „Ce nu face PSD? Nu testează? Nu elaborează protocoale? Unde e PSD în tot acest angrenaj?”

Preşedintele PSD a fost întrebat cum interpretează şi cum răspunde discursului de joi al preşedintelui Iohannis.

„Deja are tente de ipocrizie si minciuni evidente. Eu ma mir ca presedintele Romaniei, din functia pe care o detine, poate ataca asa opozitia. Dar adevarul e ca presedintele e al PNL, primul ministru la fel, min Sanatatii la fel, DSP, ISU, toate sunt ale PNL. Ce nu face PSD? NU testeaza, nu face protocoale, nu ia masuri, unde e PSD in tot acest angrenaj?

Treaba opozitiei e sa depuna motiuni de cenzura. Daca e un haos total facut de presedintele Iohannis, care isi conduce guvernul sau, unde e vina opozitiei? Ei nu mai sunt credibili, acest guvern trebuie sa plece si sa fie inlocuit de specialisti care sa gestioneze aceasta pandemie.”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a explicat şi ce paşi va urma opoziţia în cazul moţiunii de cenzură anunţate tot joi de preşedintele PSD în urma CExN.

„Suntem pregatiti sa venim cu propunere de prim  ministru. O sa discutam si cu celelalte forte din opozitie, sa venim cu o singura propunere, un specialist cunoscut de toata lumea. Mai mult, mergem si cu propunere de proiect economic pe termen scurt.

Este atributul preşedintelui sa desemneze primul ministru. Ca si cu alegerile, suntem intrebati noi daca se organizeaza alegeri. Este treaba guvernului. Eu nu am atributii sa spun daca se pot tine sau nu, nu am informatiile necesare. Domnul Orban si domnul Iohannis au toate parghiile si este atributia lor sa vina si sa spuna cand se pot desfasura alegeri”, a adăugat Marcel Ciolacu.