Ea e prima vedetă de la noi testată pozitiv cu Kraken. „Am leșinat deodată. Vomitam cu sânge”

Noua variantă Covid, denumită ”Kraken”, a ajuns și în România, încă din luna decembrie, potrivit cercetătorului Octavian Jurma.

10 ian. 2023, 12:06
Ea e prima vedetă de la noi testată pozitiv cu Kraken. „Am leșinat deodată. Vomitam cu sânge”

Recent, o cântăreață de la noi a anunțat că a fost testată pozitiv cu Kraken. Maria Andria spune că a luat virusul din Cipru și a povestit ce simptome a avut și cum a fost tratată la spital.

Cântăreața spune că a început să se simtă rău și, la un moment dat, a leșinat. Simptomele s-au agravat, iar soțul a decis să o ducă la spital.

„Eu eram bine și am leșinat deodată. M-a ajutat bărbatul meu, care m-a pus pe un pat și trebuia să ieșim afară și i-am spus că eu nu mă simțeam bine. Vomitam foarte multe ore. El voia să mă ducă la spital în noaptea aia și i-am spus că nu mă duc atunci. Vomitam cu sânge… Știam că spitalele nu sunt OK, nici alea private, pentru care plătești și nici de stat și am zis să îmi treacă”, a spus Maria Andria, la Antena Stars.

Citește și Alertă în România! Cea mai contagioasă variantă a coronavirusului, Kraken, a ajuns şi în ţara noastră. Care este simptomatologia

Maria Andria a spus că a avut febră, arsuri și a vomitat, iar pacienții depistați cu Kraken de la spital aveau aceleași simptome.

„M-am speriat și am crezut că am mâncat ceva. Aveam arsuri, mă ardea stomacul. După noaptea aia, făcusem febră și iubitul meu s-a dus la muncă și au venit prietenii și m-au dus la spital. Acolo mi-au spus că sunt pozitivă la Covid. Era Covid nou, boala asta nouă. Am stat la spital cu prietenii noștri și am cerut apă și nici apă nu mi-au dat că mi-au spus că o să vomit mai mult. Am stat foarte multe ore, nu ne-a luat nimeni, că nu existau paturi. Sunt foarte mulți bolnavi acum, sunt spitalele pline”, a mai povestit ea.

Citește și Noua variantă COVID, Kraken, se răspândeşte mai rapid decât tulpinile Omicron

Noua varianră Kraken, depistată în România la începutul lunii decembrie

Cercetătorul Octavian Jurma a anunţat pe Facebook că varianta Kraken ar fi ajuns pe teritoriul ţării noastre la începutul lunii decembrie. Proba analizată a fost recoltată în data de 5 decembrie 2022 în Ilfov, iar pe 5 ianuarie a fost confirmată prezenţa variantei XBB.1.5.

Medicii de la Institutul Matei Balş au confirmat primele două cazuri de infectare cu tulpina Kraken. ”Este vorba despre o nouă mutație COVID. Știm, coronavirusurile au o foarte mare variabilitatea genetică și am văzut cu ochii noștri că în acești trei ani au tot apărut tulpini care au cucerit toată plaja patologiei și după au dispărut. Deci, faptul că apare încă o nouă tulpină, nu ne miră.

Din datele pe care le avem în literatura internațională această nouă tulpină nu se deosebește decât din punct de vedere genetic. În ceea ce privește manifestările clinice, practic ea este similară cu toate celelalte tulpini Omicron. Sunt forme ușoare”,  a transmis Cătălin Apostolescu, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, potrivit Antena 3.