Ea este femeia pe care n-ai avea curaj să o scoți la o băută. Ce a pățit după ce a consumat 3 litri de vodcă pe zi, iar medicii i-au spus că mai are de trăit doar 24 de ore

Trei litri de vodcă pe zi, timp de doi ani. Acesta a fost modul de viața al unei femei din Marea Britanie. Mamă a doi copii, femeia a reușit să supraviețuiască, deși medicii i-au spus, la un moment dat, că mai are de trăit doar 24 de ore.

03 iul. 2023, 23:47
Ea este femeia pe care n-ai avea curaj să o scoți la o băută. Ce a pățit după ce a consumat 3 litri de vodcă pe zi, iar medicii i-au spus că mai are de trăit doar  24 de ore

Charlotte Durcan, în vârstă de 30 de ani, este femeia care a consumat 3 litri de vodcă pe zi, timp de doi ani. Cum era de așteptat, cu un astfel de stil de viață, ea a ajuns în stare critică, la spital, după ce oraganele au începus să îi cedeze, unul câte unul.

Femeia din Marea Brotanie, mamă a doi copii, a oferit detalii despre modul în care băutura ajunsese pentru ea ceva fără de care avea senzația că nu poate trăi. Nu exista un singur tip de băutură pe care să îl consume, a încercat mai multe, dar a ales vodca, pentru că altele erau ”prea slabe”.

Citește și Lili Sandu s-a îngropat în alcool după ce a născut: „Mi-a fost greu să mă regăsesc”. Cum a ieșit din această pasă proastă

„Dimineața trebuia să beau ceva, doar ca să mă echilibrez. Era vodcă, o jumătate de litru de vodcă simplă. Asta era ca să nu mai tremur și să nu mă mai simt rău și să transpir – asta funcționa. De acolo, continuam pe parcursul zilei, dar evident, când aveam puțini bani, încercam să îmi conving familia să îmi aducă de băut. Cheltuiam toți banii mei pe băutură, așa că uneori puteau să îmi aducă doar sticle de vin. Atunci am început să realizez că am o problemă, când consumam o sticlă întreagă de vin și nu mă afecta”, a declarat Charlotte Duncan, citată de Daily Mail.

Pentru că ajunsese în stadiul în care nu mai putea să se oprească din consumul de alcool, organele i-au cedat, iar medicii i-au transmis că mai are de trăit 24 de ore. Familia a venit la spital, să își ia rămas bun de la ea, acesta fiind momentul care a făcut-o să revină pe drumul cel bun.

Citește și  De ce nu este indicat să-i dai copilului să bea fresh de portocale

„Ultima dată am ajuns la terapie intensivă, cu mai multe organe care mi-au cedat. Am avut insuficiență cardiacă, insuficiență hepatică, insuficiență renală și a trebuit să îmi scoată doi litri de lichid din plămâni și am stat trei săptămâni, dar nu mă puteam mișca, nu puteam vorbi, nu puteam vorbi. Am fost la terapie intensivă, eram pe oxigen și mi-au adus toată familia să-mi spună la revedere”, a povestit Charlotte Duncan.

A urmat o luptă pentru supraviețuire, efectiv, și după mai multe etape de dezintoxicare, a ieșit la liman și nu mai bea deloc, de 11 luni. Charlotte se ocupă acum cu campanii de conștientizare adresate persoanelor dependente de alcool.