De ce nu este indicat să-i dai copilului să bea fresh de portocale

Cu toții auzim foarte des despre un stil de viață sănătos, iar adulții obișnuiesc să bea adesea fresh de portocale. Este o sursă bogată de vitamine.

03 iul. 2023, 10:20
De ce nu este indicat să-i dai copilului să bea fresh de portocale

Freshul de portocale aduce un aport mare de vitamine  pentru organsim, însă cu toate acestea, medicii specialiști recomandă mai degrabă consumul unui fruct întreg decât un fresh de portocale.

Citește și: Dulceața de portocale cu ghimbir. Un deliciu pentru zilele răcoroase

„1. O portocală are aproximativ 25% glucoză, 25% fructoza + 50% sucroza ( adică fix zahărul din bucătărie – ăla alb, exact același – care este format și el din glucoză+fructoza)

2. Când mănânci portocală cu totul – mănânci și multe fibre care vor încetini absorbția de zaharuri

3. Când o mănânci întregă, mănânci 1, nu 3-4 – astfel aduci un aport cu mult mai mic de zaharuri – (atenție -> nu zahărul este dăunător, ci prea mult și prea repede!)”, spune medicul Mihail Pautov.

Citește și: De ce e bine să înlocuim fresh-ul de portocale cu fructul întreg

 

De ce să nu dai prea des fresh de portocale copilului

Portocalele sunt o sursă bogată de vitamina C, care contribuie la întărirea sistemului imunitar al copiilor. De asemenea, acestea conțin vitamina A, calciu și potasiu, esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor. De asemenea, conține apă, ceea ce îl face o sursă bună de hidratare pentru copii, dar conține zaharuri naturale și consumat în exces poate contribui la apariția cariilor dentare și poate afecta greutatea. Medicii recomandă limitarea consumului de fresh de portocale și încurajarea consumului de fructe întregi.