Ea este lelea Viorica, bătrâna de 100 de ani care a impresionat internetul cu lecția de viață pe care le-a dat-o tuturor femeilor! ”Mama e cea mai înaltă funcție. Copiii sunt viața mamelor!

Lelea Viorica Curtușan, o bătrână în vârstă de 100 de ani din comuna Târlișua, județul Bistrița Năsăud a impresionat tot internetul cu lecția sa de viață pe care le-a oferit-o tuturor femeilor. În timp ce majoritatea femeilor moderne aleargă după faimă și diverse lucruri materiale, bărtânica a ținut să le reamintească care este cea mai înaltă funcție de pe pământ pe care doaar o femeie o poate ocupa.

09 mart. 2024, 16:14
Ea este lelea Viorica, bătrâna de 100 de ani care a impresionat internetul cu lecția de viață pe care le-a dat-o tuturor femeilor! ”Mama e cea mai înaltă funcție. Copiii sunt viața mamelor!
Ea este lelea Viorica, bătrâna de 100 de ani care a impresionat internetul cu lecția de viață pe care le-a dat-o tuturor femeilor! 

Ea este lelea Viorica, bătrâna de 100 de ani care a impresionat internetul cu lecția de viață pe care le-a dat-o tuturor femeilor! Lelea Viorica a fost descoperită în urmă cu cun an, în Târlișua, un sat pitoresc, uitat de lume, de etnologul Iosif Ciunterei cel care realizează emisiunea ”Cu Iosif pe Coclauri”.

Citește și Românii au talent 8 martie 2024. Concurenta care este convinsă că este reîncarnarea lui Eminescu l-a cucerit pe Moisescu. Bobonete: „E vrăjit! E prins Andi, mă! E fiartă pe tine, mă!”

Ea este lelea Viorica, bătrâna de 100 de ani care a impresionat internetul cu lecția de viață pe care le-a dat-o tuturor femeilor!

Atunci, etnologul a ținut să o întrebe pe bătrânica care la vremea respectivă avea 99 de ani care este cea mai înaltă funcție pe care o poate avea o femeie.

Cu o înțelepciune cât un munte, lelea Viorica care este doar o mână de om, a spus că mama este cea mai înaltă funcție și a oferit exemplul fostului preot din sat care din păcate nu mai este.

”Mame dragi, care aveți copii! Copii sunt viața ta, a mamelor! Pentru copilul tău vrei să fi tu orb, da el să vadă. Tu vrei ca toată durerea care a picat asupra lui să pice pe mamă. Când o mamă e cea mai scumpă din viața copilului. Mama e greu a zice, se leagă buzele una de cealaltă, dar tată e mai ușor că el trebuie să meargă, trebuie să vină, el e capul casei, dar trebuie să aibă și picioare bune să nu alunece și să pice.

Funcția de mamă este cea mai înaltă. Oriunde am fi, cum zicea preotul nostru care s-a dus înainte: Dacă ar fi omătul până la genunchi și mi-ar spune că mama mea e acolo, nu mi-ar fi frică că mor când mă duc la mama mea să o strâng o dată și eu în brațe așa cum m-a strâns ea și mi-a dat viață.

Dacă nu era mama eu nu eram popă! aât am fost de blestemat și de rău. Nu mă țineam de școală, mă duceam și colindam ulițele și când a mers la școală la ședință, aia a fost școală ce mi-a făcut mama, dar nici nu am mai greșit niciodată și am ajuns popă ”, a declarat lelea Viorica.

Întelepciunea acestei femei, dar și modul în care ea a vorbit despre mamă a impresionat-o pe creatoarea de modă Dana Budeanu care a distribuit filmulețul cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Dana Budeanu (@danajustlove)