Ea este Maria, mama eroină care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani! „Sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”

România este o țară plină de oameni valoroși care fac cinste societății, iar printre aceștia se numără și Maria, mamă a patru copii, care la vârsta de 42 de ani a decis să îmbrace haina militară. Cea care i-a fost muză a fost chiar fiica ei, elevă la Colegiul Național Militar din Craiova.

29 nov. 2023, 12:02
Ea este Maria, mama eroină care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani! „Sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”
Ea este Maria, mama eroină care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani!

Ea este Maria, mama eroină care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani! Maria Cioruță este din Alba Iulia, iar timp de 18 ani a locuit în Italia. Însă, dorul de casă a făcut-o să revină pe meleagurile natale, unde s-a stabilit definitiv în anul 2017.

Citește și Militar rănit grav într-un accident feroviar în Constanța. Trafic rutier oprit pe DN 2A după ce bucăți din mașină au căzut de pe pod pe șosea

Ea este Maria, mama eroină care s-a înrolat în Armata Română la 42 de ani!

După ce foarte mulți ani s-a dedicat soțului și celor patru copii ai săi, în 2023, Maria a decis că este momentul să facă ceva și pentru ea. Așa că a decis să își schimbe cariera și s-a înrolat în Armata Română.

Cea care a inspirat-o să îmbrace haina militară a fost fiica sa care este elevă la Colegiul Național Militar din Craiova.

„Sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”, a declarat Maria, după ce a devenit militar cu acte în regulă.

Povestea impresionantă a Mariei Cioruță a devenit cunoscută, după ce reprezentanții MApN, impresionați de curajul și de determinarea acesteia au decis să o facă publică pe rețelele de socializare.

„Mă numesc Maria Cioruța, am 42 de ani, sunt din Alba Iulia și sunt mama a 4 copii. Anul acesta am ales să mă înrolez în armată. În 1999 am plecat în străinătate unde am rămas până în anul 2017, când împreună cu soțul am decis să ne întoarcem definitiv în țară. Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, pentru noi România a reprezentat întotdeauna cuvântul „acasă”. După o perioadă destul de lungă în care m-am dedicat complet familiei, am simțit nevoia de a dedica timp și carierei.

Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat, dar nu cred ca aș fi avut curajul dacă ea nu ar fi deschis acest drum. Bineînțeles că fără susținerea familiei nu aș fi putut sa fac această alegere.

Perioada de instrucție a fost și încă este una intensă, deoarece trecerea de la viața civilă la cea militară presupune adaptarea la un program strict, la a purta uniforma și bocanci pe tot parcursul zilei, la cunoașterea armamentului și executarea tragerilor. Am reușit să trecem peste toate datorită instructorilor, o echipa de profesioniști și de oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele.

Pentru fiica mea, dragostea față de haina militară a fost un sentiment care a crescut pas cu pas, ea urmând gimnaziul în cadrul Seminarului teologic ortodox din Alba Iulia, care este situat chiar în spatele liceului militar. Cred că a petrecut cei 4 ani trăgând cu ochiul peste gard.

Să ne găsim amândouă în uniformă într-o zi atât de importantă ca cea în care eu am depus Jurământul militar a fost un moment emoționant și sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”, se arată în postarea publicată de MApN.

Citește și Anunţ de ultimă oră al ministrului apărării despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Angel Tîlvăr: „Chemarea la arme, posibilă în stare de asediu”