Militar rănit grav într-un accident feroviar în Constanța. Trafic rutier oprit pe DN 2A după ce bucăți din mașină au căzut de pe pod pe șosea

Un bărbat de 34 de ani, cadru militar la o unitate din județul Constanța a fost rănit joi dimineață într-un grav accident feroviar între localitățile Ovidiu și Constanța, pe un pod care traversează DN2A.

16 nov. 2023, 10:48
Militar rănit grav într-un accident feroviar în Constanța. Trafic rutier oprit pe DN 2A după ce bucăți din mașină au căzut de pe pod pe șosea

Un bărbat de 34 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost acroșat de locomotiva unui tren de marfă între stațiile Nazarcea și Năvodari, la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei, de la km 21+900. După impact, autoturismul a fost târât pe șine până pe podul feroviar ce traversează DN2A. Victima este un cadru militar.

Traficul rutier a fost oprit după ce bucăți din mașina avariată au căzut și pe șosea.

Citește și: Accident groaznic în Arad. Un bărbat care fugea de poliţie a intrat într-un parapet care i-a retezat picioarele

Timp de mai bine de o oră și jumătate salvatorii ISU Dobrogea și SAJ Constanța au depus eforturi impresionante pentru a scoate victima dintre fiarele contorsionate ale mașinii.

Citește și: Lotul doi din Autostrada A0 Sud este gata de inaugurare. Sorin Grindeanu anunță când se taie panglica

“Intervenţia a fost una dificilă  din cauza faptului că accesul la persoana încarcerată a fost posibil doar cu ajutorul autoscării, pentru ridicarea acesteia fiind nevoie de blocarea circulaţiei pe o bandă de mers. S-a lucrat la o înălţime de nouă metri, într-un spaţiu limitat, fără loc suficient de manevre, fiind astfel îngreunată operaţiunea de salvare”, au explicat pompierii ISU.

Din fericire, bărbatul a fost scos în viață și transportat la spital.

Conductorul trenului de marfă a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD în urma unui atac de panică, însă a refuzat transportul la spital.