Ea este oficial cea mai bătrână pisică din lume. Povestea fascinantă a felinei care a intrat în Cartea Recordurilor

Se spune că pisicile au nouă vieți și trăiesc foarte mult. Sunt adorate de stăpâni datorită faptului că sunt iubitoare, protectoare și se spune că dau energie pozitivă. Flossie este oficial cea mai bătrână felina din lumea, iar povestea ei este una foarte specială.

24 nov. 2022, 17:02

Se spune că pisicile au nouă vieți și trăiesc foarte mult. Sunt adorate de stăpâni datorită faptului că sunt iubitoare, protectoare și se spune că dau energie pozitivă. Ca pisoi, Flossie era rătăcită în apropierea unui spital din Merseyside când un muncitor a luat-o. După ce proprietarii au murit, Cats Protection i-a dat-o lui Vicki Green, 27 de ani.

Povestea de viață a lui Flossie, cea mai bătrână pisică din lume

Flossie, din Orpington, sud-estul Londrei, a fost numită  cea mai bătrână pisică din lume, cu doar câteva săptămâni înainte să împlinească vârsta de 27 de ani. Pisica din ,,coajă de țestoasă”  și-a a câștigat acest statut când experții „uluiți” au descoperit înregistrările veterinare care arată că s-a născut în 1995.

Citește și: Cât lapte are voie să bea pisica ta. Pericolul la care sunt supuse micuțele feline dacă vor consuma prea mult

„Am fost uimiți când am văzut că înregistrările veterinare ale lui Flossie au arătat că are 27 de ani”, a declarat Naomi Rosling, coordonatorul filialei Cats Protection, la descoperirea incredibilă.

Craig Glenday, redactor-șef la Guinness World Records, a declarat: „Am fost atât de încântați să auzim despre minunatul Flossie.  Nu în fiecare zi întâlniți o pisică care există de la mijlocul anilor nouăzeci. Acesta este echivalentul uman a peste 120 de ani. Suntem fericiți să o vedem pe Flossie stabilită și bucurându-se de tot confortul pe care îl merită în viața ei mai târziu.”

Ca pisoi, Flossie era un vagabond în apropierea unui spital din Merseyside când un muncitor a primit-o, ținând-o în familie timp de 24 de ani.

După ce proprietarii au murit, Cats Protection i-a înmânat-o lui Vicki Green, în vârstă de 27 de ani, care a spus că simțea încă de la început că Flossie era o pisică specială.

„Știam de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu îmi imaginam că îmi voi împărți casa cu un cineva care va intra în cartea recordurilor”, a spus Vicki Green

Cu toate că Flossie este surdă și are o vedere slabă,  nimic din toate acestea nu pare să o deranjeze.

,,Ea nu întoarce niciodată nasul la o masă bună, decât atunci când este ghemuită pe pătura ei galbenă preferată”, mai spune stăpâna.

Citește și: Tot mai mulți români adoptă animale de companie. Aproape jumătate dintre gospodării au un câine sau o pisică