Tot mai mulți români adoptă animale de companie. Aproape jumătate dintre gospodării au un câine sau o pisică

Înainte de izbucnirea pandemiei, majoritatea românilor aveau un prieten patruped, dar numărul celor care au adoptat un animal de companie ulterior a crescut semnificativ.

30 sept. 2022, 15:03
Tot mai mulți români adoptă animale de companie. Aproape jumătate dintre gospodării au un câine sau o pisică

Potrivit unui raport Ipsos reallizat pentru Mars Petcare, de la debutul pandemiei, 10% dintre români au adoptat o pisică pentru prima dată, iar 5% un câine. Aproximativ jumătate dintre gospodăriile românilor care dețineau dela o pisică și 42% dintre cei care aveau deja un câine, au adoptat în timpul stării de urgență de la începutul pandemiei COVID-19 un alt animal.

Datorită datelor științifice, Mars își propune să pornească un demers de educare și informare pe tema responsabilității oamenilor față de animalele de companie. Compania promovează adopțiile din adăposturi și încurajează organizațiile să faciliteze prezența prietenilor patrupezi la locul de muncă.

Citește și: În ce condiţii îţi poţi plimba câinele pe plajă, fără să fii amendat. Noi reguli pentru posesorii de animale de companie

Animalele de companie înseamnă o responsabilitate foarte mare

Tendința tot mai mare de a adopta un animal de companie din ultimii doi ani este încurajatoare, dar acestea continuă să fie abandonate în adăposturi. Mars, împreună cu marca PEDIGREE, continuă să ajute fiecare animal să-și găsească o familie pentru totdeauna.

Pentru ca misiunea lor să fie îndeplinită aceștia coordonează campaniile lor alături de Autoritatea Română de Supraveghere și Protecția Animalelor (ASPA). Din septembrie 2021 până în prezent, prin acest parteneriat, Mars a contribuit la organizarea a 28 de evenimente de adopție, în urma cărora 379 de câini au fost adoptați, conform Adevărul.

Citește și: Plantele pe care să nu le ţii în casă dacă ai animale de companie

A fost demonstrat de specialiști că timpul petrecut cu animalul de companie aduce beneficii omului. Datorită acestui lucru, angajatorii sunt sfătuiți să permită prezența patrupezilor în spațiile de lucru. Astfel, atmosfera ar fi una mai relaxată la birou și animalul de companie ar fi bucuros să petreacă timp cu stăpânul. Conform unor studii, persoanele care au animale leagă mai ușor prietenii.

Mars procedează astfel de câțiva ani și a decis să vorbească despre această experiență pentru a încuraja și alte companii să facă la fel. Spațiile de lucru care acceptă animale de companie atrag și mențin mai mulți angajați la birou.

„Adopțiile de animale de companie, educarea oamenilor și sprijinirea companiilor în înlesnirea prezenței animalelor de companie în birouri, sunt modalitățile noastre de a contribui la crearea unei lumimai bune pentru animalele noastre de companie. Sunt prietenii care aduc atât de multă dragoste și bucurie vieților noastre”, a declarat Zuzana Losakova, Corporate Affairs Director în cadrul Mars Europa Centrală.