EBA, JIGNITĂ de Mădălin Voicu: Săraca, e o persoană mutantă. Dacă se lasă manipulată, e nevertebrată

Declaraţiile făcute de Elena Băsescu, la Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor de la Sibiu, l-au enervat peste măsură pe social-democratul Mădălin Voicu. Deputatul s-a arătat extrem de indignat de ideea legitimaţiilor pentru ţigani, lansată de regele Cioabă, şi a jignit-o pe fiica preşedintelui pentru că susţine această idee.

09 apr. 2013, 10:32
EBA, JIGNITĂ de Mădălin Voicu: Săraca, e o persoană mutantă. Dacă se lasă manipulată, e nevertebrată

„La început am luat-o ca pe o glumă. Acum văd că a venit şi aia mică să explice ea cât de importante sunt aceste legitimaţii. Bineînţeles că nu ştie despre ce este vorba, sunt nişte lucruri care nu aduc nimic bun în dezvoltarea etniei romilor, ba, din contră, ajung să facă un fel de segregare, cum era pe vremuri cu steaua lui David lipită pe pieptul evreilor din Polonia, Ungaria, România. Asta este o cretinitate, o idioţenie!

Şi nu ştiu cine ar putea marşa la aşa ceva în afară de proasta aia mică a lui Băsescu, dar eu nu am o problemă de Elena Băsescu, că săraca nu are nicio vină, este o persoană mutantă. Nu pot eu să-l acuz pe Băsescu că a crescut-o prost, pentru că n-a educat-o deloc, dar pot să-l acuz pe Cioabă că o manipulează. Dacă ea se lasă manipulată, înseamnă că este nevertebrată”, a declarat deputatul Mădălin Voicu pentru ziarulring.ro.

Mădălin Voicu a mai precizat că legitimaţiile pentru ţigani ar reprezenta o discriminare la adresa acestora.

„Adică tu vrei să numeşti ţiganii români ţigani de o anumită categorie? De ce, ca să vadă Occidentul că nu toţi infractorii sunt ţigani din România, ci sunt şi din altă parte? În primul rând, ideea legitimaţiilor este nefolositoare şi, în al doilea rând, este un gen de şmecherie.

Eu cred că Cioabă (ales, ieri, preşedinte al Organizaţiei Internaţionale a Romilor – n.r.) vrea să vândă legitimaţii pe bani, să facă o afacere. Pentru că nu-mi imaginez că un ţigan normal ar dori să aibă o astfel de legitimaţie. Adică el ce face? Împarte ţiganii pe categorii, în funcţie de cum îşi imaginează el că ar trebui să arate. Eu nu spun că infractorul nu poate fi şi ţigan, dar, în general, infracţiunea nu are etnie. Nu numai că nu sunt de acord, ci mă opun cu foarte mare vehemenţă”, a afirmat deputatul.

Europarlamentarii Elena Băsescu şi Corneliu Vadim Tudor au declarat duminică, la Sibiu, că susţin propunerea autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, de introducere a unor legitimaţii speciale pentru toţi romii din Europa, în aşa fel încât aceştia să facă dovada ţării de unde provin.

CITEŞTE ŞI Declaraţii de dragoste între C.V. Tudor şi Elena Băsescu: „Gogoşica lui tata”