EBA, printre bâlbe: Să rămânem femei. Să nu fim mai bărbaţi decât bărbaţii

Elena  Băsescu s-a încurcat din nou în timpul unui discurs susţinut la Parlamentul European. Fiica cea mică a preşedintelui a vorbit despre rolul femeii în politică şi s-a poticnit în vorbe atunci  când le-a îndemnat pe semenele ei să muncească mai mult pentru a fi întotdeauna  cu un pas înaintea bărbaţilor.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 19:40
EBA, printre bâlbe: Să rămânem femei. Să nu fim mai bărbaţi decât bărbaţii

Elenei Băsescu a explicat, în plenul Parlamentului European, că îi este greu ca „tânără femeie” în politică.

„Din proprie experienţă, afirm că nu este uşor să fii femeie în politică, iar să fii tânără femeie în politică este cu atât mai greu. Dar depinde în primul rând de noi să schimbăm această situaţie: trebuie să muncim mai mult şi, deci, să fim cu un pas întotdeauna înaintea… cu un pas întotdeauna, cu un pas înaintea bărbaţilor. Totodată, trebuie să rămânem femei când facem politică, să nu încercăm să fim mai bărbaţi decât bărbaţii”, a spus mezina preşedintelui, oferind o nouă bâlbă marca EBA.

În acelaşi discurs, europarlamentraul a mai spus că „femeile trebuie să lupte în mod constant pentru ceea ce îşi doresc” şi că acestea „nu trebuie să ocupe funcţii politice pentru simplul fapt că sunt femei şi trebuie să avem o anumită cotă de reprezentare, ci pentru că sunt competente şi pentru că merită aceste funcţii”.

„Iar când este vorba de promovarea femeilor în funcţii de decizie, trebuie să vorbim mai puţin şi să trecem la acţiuni concrete. Trebuie să ne susţinem între noi, femeile, fie tinere, fie mature, pentru că doar solidaritatea este cheia. Pe scara pe care a urcat o femeie politician de succes trebuie să poată urca mai târziu şi alte femei, poate mai tinere şi mai bine pregătite”, a conchis europarlamentarul.

VEZI VIDEO AICI