Ebola ajunge a doua oară în Europa

Cetăţeanul britanic care a contractat virusul letal în Sierra Leone este transportat în ţara natală.

24 aug. 2014, 17:16
Ebola ajunge a doua oară în Europa

Un cetăţean britanic care trăieşte în Sierra Leone a fost testat pozitiv la virusul Ebola, a anunţat, sâmbătă, la Londra, Departamentul Sănătăţii.

Britanicul lucra ca voluntar la o clinică din Sierra Leone când a contractat virusul Ebola. Pacientul a părăsit deja statul african pentru a fi transportat cu un avion militar la un spital din Londra, unde va primi îngrijiri medicale. El este al doilea bolnav de Ebola care ajunge în Europa după preotul spaniol, care însă a decedat la Madrid din cauza bolii. Până acum, Ebola a curmat peste 1.400 de vieţi.

Profesorul John Watson, un înalt responsabil al Departamentului Sănătăţii, a subliniat că riscul reprezentat de virusul Ebola pentru persoanele ce trăiesc în Marea Britanie „continuă să fie infim”. „Avem un sistem de sănătate /National Health Service, NHS/ solid, bine dezvoltat şi performant pentru a face faţă bolilor infecţioase rare atunci când ele survin, cu sprijinul multor experţi”, a adăugat el.

Virusul, care s-a răspândit în Liberia, Guineea, Sierra Leone şi într-o măsură mai mică în Nigeria, a ucis 1.427 de persoane în total de la izbucnirea epidemiei în martie.

Niciun vaccin sau tratament nu există la ora actuală pentru a distruge acest virus care este contractat prin contact cu fluidele corporale.

CITEŞTE ŞI: Pedeapsă cu închisoare pentru cei care adăpostesc persoane infectate cu Ebola, în Sierra Leone