Pedeapsă cu închisoare pentru cei care adăpostesc persoane infectate cu Ebola, în Sierra Leone

Parlamentul din Sierra Leone a adoptat o decizie prin care oferirea de adăpost unor victime ale virusului Ebola este considerată infracţiune şi poate fi pedepsită cu până la doi ani de închisoare, a anunţat, sâmbătă, ministrul Justiţiei.

23 aug. 2014, 17:03
Pedeapsă cu închisoare pentru cei care adăpostesc persoane infectate cu Ebola, în Sierra Leone

Este nevoie de amendament în acest moment, ţinând cont de faptul că, în 1960, când legea a fost elaborată şi adoptată, nu exista o boală precum Ebola„, a declarat pentru Reuters ministrul Frank Kargbo, informează Agerpres.

Vezi şi: EBOLA este ÎNVINSĂ: Medicul american contaminat s-a VINDECAT cu SERUL EXPERIMENTAL

Totodată, AFP relatează că guvernul din Coasta de Fildeş a decis să-şi închidă frontierele terestre cu Guineea şi Liberia, unde epidemia de febră Ebola face ravagii. Decizia „excepţională”, anunţată într-un comunicat de premierul Kaban Duncan şi intrată în vigoare de vineri, se înscrie „în cadrul strict al măsurilor preventive menite să protejeze ansamblul populaţiei, inclusiv străinii, care trăiesc pe teritoriul ivorian”.

La 11 august, Coasta de Fildeş a suspendat toate zborurile având ca destinaţie ţările afectate: Liberia, Guineea, Sierra Leone şi Nigeria.

Citeşte şi: TOATE REGIUNILE din Liberia sunt afectate de epidemia de Ebola