Ebola face noi victime: OPT chinezi au fost plasaţi în carantină, în Sierra Leone

Opt angajaţi chinezi din domeniul sănătăţii au fost plasaţi în carantină în Sierra Leone unde au tratat bolnavi de Ebola, a anunţat luni ambasadorul Chinei la Freetown, Zhao Yanbo, informează AFP, citată de Agerpres.

12 aug. 2014, 05:34
Ebola face noi victime: OPT chinezi au fost plasaţi în carantină, în Sierra Leone

Opt chinezi în carantină după ce au tratat pacienţi bolnavi de Ebola. Printre ei figurează şase medici şi un asistent care au lucrat la spitalul din Jui, la est de Freetown, a explicat ambasadorul jurnaliştilor.

Cei şapte angajaţi din domeniul sănătăţii la spitalul din Jui ‘au fost în contact cu un pacient cu Ebola’ internat şi care mai târziu a decedat. Ei au fost ‘plasaţi în carantină în ultimele două săptămâni sub supraveghere medicală, în timp ce spitalul a fost dezinfectat prin fumigaţie şi închis temporar’, a adăugat diplomatul.

Al optulea cetăţean chinez în carantină este un medic de la spitalul public Kingharman Road de la periferia de vest a capitalei. El a tratat de asemenea un pacient cu Ebola şi a fost ‘plasat în carantină’ la 8 august, a spus diplomatul.

Citeşte şi Bilanţ ÎNGRIJORĂTOR al virusului Ebola: Cel puţin 932 de persoane au murit

Potrivit acestuia, toţi cei opt vor fi izolaţi până la sfârşitul perioadei maxime de incubaţie a virusului, care este de 21 de zile.

Diplomatul nu a oferit detalii şi a refuzat să spună dacă aceşti chinezi au prezentat simptomele bolii: febră mare, dureri de cap, vărsături, diaree sau hemoragii în special.

El s-a exprimat cu puţin timp înainte de ceremonia oficială de primire a unei donaţii chineze pentru Sierra Leone, pentru lupta împotriva febrei Ebola.

Ajutorul constă mai ales din echipament de protecţie, precum şi dezinfectanţi şi alte dispozitive medicale